Στοιχεία απ’ όλο τον κόσμο απέδειξαν πως το πρώτο δεκαήμερο κάθε
χρόνου αυξάνεται κατακόρυφα η πιθανότητα να ξεκινήσει κάποιος έναν παράνομο δεσμό. Συγκεκριμένα η 9η Ιανουαρίου φαίνεται να συγκεντρώνει την προτίμηση των περισσότερων… άπιστων!
Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία του Gleeden, ενός εκ των μεγαλύτερων dating site που επιλέγουν όσοι σκοπεύουν να «πατήσουν το στεφάνι τους», η ημέρα με τη μεγαλύτερη επισκεψιμότητα, είναι η δεύτερη Δευτέρα μετά τα Χριστούγεννα, όπου για εφέτος αυτή ορίζεται στις 9 του μήνα.
Το site χρησιμοποίησε στοιχεία από τους 3,3 εκατομμύρια χρήστες του ανά τον κόσμο και έφερε σαν τρανταχτό παράδειγμα την περυσινή αντίστοιχη ημέρα στις 11/1/2016, όπου η κίνηση αυξήθηκε κατά 320%!
Ωστόσο, επεσήμαναν πως η τάση αυτή είναι αυξημένη κατά πολύ, όλον τον μήνα Ιανουάριο κάθε χρόνου.
Σύμφωνα με τα ερωτήματα που έθεσε στους χρήστες του, το 52% σκοπεύει να απιστήσει αυτήν την εποχή για να αποκτήσει εκ νέου μία αίσθηση προσωπικής ελευθερίας μετά τις οικογενειακές υποχρεώσεις της εορταστικής περιόδου.
Η έρευνα κάλυψε ερωτηματολόγια 13.000 ενεργών χρηστών, οι οποίοι μεταξύ άλλων αποκάλυψαν πως ο μήνας που είναι περισσότερο από ποτέ ενεργοί στο site είναι ο Ιανουάριος.
Η Solene Paillet, διευθύντρια επικοινωνίας του Gleeden, εξηγεί πως δεν αποτελεί έκπληξη, καθώς τα μέλη προσπαθούν να δώσουν έναν διαφορετικό τόνο στη ρουτίνα της καθημερινότητας τους. Κάτι που τους καταπιέζει ιδιαίτερα την εποχή των εορτών, που για μεγάλο χρονικό διάστημα αναγκάζονται να περνούν σε οικογενειακές δραστηριότητες…