Η ανησυχία για την κατάσταση της υγείας της Βασίλισσας Ελισάβετ παραμένει και με τη μονάρχη στα 90 της πια, είναι λογικό στη Βρετανία να έχει ξεκινήσει συζήτηση για την επόμενη μέρα. Όχι ότι δεν γινόταν ακόμα και όταν η Ελισάβετ δεν είχε “βαρύ κρυολόγημα”.
Κι αν ο πρίγκιπας Κάρολος είναι ο πρώτος στη διαδοχή, αλλά κανείς δεν μπορεί να βάλει το χέρι του στη φωτιά πως δεν θα παραιτηθεί υπέρ του γιού του, πρίγκιπα Γουίλιαμ, ένα είναι σίγουρο: ότι η Καμίλα δεν θα γίνει ποτέ Βασίλισσα της Βρετανίας. Ακόμη κι αν ο Κάρολος γίνει Βασιλιάς.

Το “ταραχώδες” παρελθόν της (οι Βρετανοί δεν συγχωρούν ούτε στην ίδια ούτε στον Κάρολο την εξωσυζυγική τους σχέση όταν εκείνος ήταν ακόμη παντρεμένος με την πριγκίπισσα Νταϊάνα) μάλλον θα της στερήσει τον τίτλο. Η δούκισσα της Κορνουάλης, τίτλος που πήρε μετά το γάμο της με τον Κάρολο, θα μείνει ακριβώς αυτό. Αλλά τώρα θα μένει στο Μπάκιγχαμ. Και ουσιαστικά θα είναι βασίλισσα. Αλλά όχι επίσημα.

Αν όμως ο Κάρολος αποφασίσει να «σπάσει» το πρωτόκολλο και να παραιτηθεί του δικαιώματός του να ανέβει στο θρόνο για να δώσει τη σειρά του στον πρωτότοκο γιο του, πρίγκιπα Γουίλιαμ, τότε η Κέιτ Μίντλετον θα πάρει τον τίτλο της Βασίλισσας της Βρετανίας. Δεν θα έχει όμως δικαίωμα να διεκδικήσει το θρόνο.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Αλλά αυτό μάλλον λίγο τη μοιάζει αφού στη «κούρσα» της διαδοχής, τον Γουίλιαμ ακολουθούν ο γιος τους Τζορτζ και η κόρη τους Σάρλοτ.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Οι 12… πρώτοι στη σειρά διαδοχής της Βασίλισσας Ελισάβετ:
1. Πρίγκιπας Κάρολος
2. Πρίγκιπας Γουίλιαμ
3. Πρίγκιπας Γεώργιος (γιος του Γουίλιαμ)
4. Πριγκίπισσα Σάρλοτ (κόρη του Γουίλιαμ)
5. Πρίγκιπας Χάρι
6. Πρίγκιπας Άντριου (γιος της Ελισάβετ)
7. Πριγκίπισσα Μπεατρίς (κόρη του Άντριου)
8. Πριγκίπισσα Ευγενία (επίσης κόρη του Άντριου)
9. Πρίγκιπας Έντουαρντ (γιος της Ελισάβετ)
10. Τζέιμς, υποκόμης του Severn (γιός του Έντουαρντ)
11. Λαίδη Λουίζ Γουίνδσορ (κόρη του Έντουαρντ)
12. Πριγκίπισσα Αν (κόρη της Ελισάβετ)