Υπάρχει πρόβλημα με το μικρό λιμανάκι του Πόρτο Λάγους όπως καταγγέλλουν οι επαγγελματίες ψαράδες που ελλιμενίζονται με τα μικρά τους σκάφη.

Ποιο συγκεκριμένα, λίγο πριν τις γιορτές, επικοινώνησαν με την xanthitimes.gr , ψαράδες που δένουν τα μικρά επαγγελματικά τους σκάφη στο μικρό λιμανάκι στην είσοδο του Πόρτο Λάγους και παραπονέθηκαν για την στάθμη του νερού η οποία είναι χαμηλή και έχει σαν αποτέλεσμα τα σκάφη  και ιδιαίτερα αυτοί που «δένουν» στο βορεινό κομμάτι του λιμανιού, να μην μπορούν να «δέσουν» για να βγάλουν την ψαριά τους από τις βάρκες και γενικά στην προσπάθεια τους να αποφύγουν τα «αβαθή», εμποδίζονται να κάνουν την δουλειά τους.

Επικοινωνήσαμε με το Λιμενικό Τμήμα του Πόρτο Λάγους και όπως μας πληροφόρησαν δεν υπάρχει καταγεγραμμένη κάποια επίσημη καταγγελία από πλευρά των ψαράδων.

Η Xanthitimes.gr σε προγενέστερο ρεπορτάζ είχε καταγράψει το πρόβλημα.

Ερωτάται η πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Λάγους και το ΔΣ τι προτίθενται να πράξουν σχετικά με το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι επαγγελματίες ψαράδες, με δεδομένο ότι τα αβαθή σημεία, εκτός από το ότι τους εμποδίζουν να κάνουν την δουλειά τους,στα αβαθή δημιουργούνται και εστίες μόλυνσης. Από ψόφια ψάρια, σουπιές και νεκρά νεροπούλια

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι επαγγελματίες ψαράδες καταβάλουν τα τέλη ελλιμενισμού. Ανεξάρτητα από το ύψος τους, τους το Λιμενικό Ταμείο Λάγους θα πρέπει να κάνει εκείνες τις παρεμβάσεις για να λυθεί το πρόβλημα.

Επειδή θεωρούμε ότι είναι σοβαρό το θέμα, η Xanthitimes.gr θα το παρακολουθεί.

 

.