Τον λένε Γιάννη και είναι Έλληνας

 

Το σημείωμα μαζί με την φωτογραφία που μας έστειλαν στα eimail της εφημερίδας μας γράφει ότι είναι πρώην οικοδόμος από την Σταυρούπολη, έμεινε άνεργος και ζει στους παγωμένους δρόμους της Θεσσαλονίκης ψάχνοντας φαγητό  στους κάδους των απορριμάτων και ζέστη για να περάσει τις παγωμένες νύχτες του χειμώνα. Το μόνο του έγκλημα σύμφωνα με τους γράφοντας είναι ότι γράφει στο χαρτί που κρατάει στα χέρια του και ζητά βοήθεια ότι είναι Έλληνας.

Έχει πολλές αναγνώσεις.

Πολλοί λένε ότι είναι μία ένδειξη διαμαρτυρίας γιατί η πολιτεία φροντίζει πολύ καλλίτερα από τους πολίτες της τους μετανάστες και αφήνει τους Έλληνες Πολίτες στην πείνα και στο κρύο.

Πολλοί λένε ότι η «προοδευτική» φιλοσοφία δεν επιτρέπει στην «πρώτη φορά αριστερά» να υποθάλπει ρατσιστές πολίτες.

Εμείς απλά θα πούμε ότι η πολιτεία είναι υποχρεωμένη να υποθάλπει όλους όσους έχουν ανάγκη. Και ας ελπίσουμε ότι η κυβέρνηση θα προσγειωθεί στην πραγματικότητα και δεν θα συμβάλλει σε μία ακόμη γενοκτονία των Ελλήνων.

 

Παραθέτουμε το σημείωμα που συνοδεύει την φωτογραφία που μας έστειλε Ξανθιώτης φίλος από την Θεσσαλονίκη.

 

«Πολλοί από εσάς περνώντας από την Αριστοτέλους θα έχετε δει σε μία γωνιά τον Γιάννη.

Ο φίλος μας λοιπόν ήταν κάτοικος Σταυρούπολης και πρώην οικοδόμος, αξιοπρεπέστατος χωρίς να ενοχλεί κανέναν στο τζάμι του αυτοκινήτου ζητώντας βοήθεια.

Φυσικά αυτός ο (ρατσιστής); που όταν πάει σε κανέναν κεντρικό δρόμο να πιάσει μία γωνιά ή όταν ψάχνει κεντρικούς κάδους για να βρει αποφάγια να βάλει κάτι στο στόμα του, τρώει ξύλο από τις συμμορίες των Βουλγάρων και των Γύφτων.

Για κάποιους αριστερούληδες ψευτοαλληλέγγυους αυτός ο άνθρωπος είναι ρατσιστής(;) και φασίστας(;) γιατί έγραψε στο χαρτί του ότι είναι «Έλληνας» και ότι δεν θέλει να είναι χωρίς φαΐ και θέρμανση.

Αλλά βλέπεις στην “Ελλάδα της αριστεράς” δεν έχει γι αυτόν και τους χιλιάδες άλλους Έλληνες που ζουν στο δρόμο μια θέση σε ένα hot spot.

Εμείς δεν γνωρίζουμε αν ο συγκεκριμένος Έλληνας πολίτης είναι «ρατσιστής, ακροδεξιός» ή οτιδήποτε άλλο που τόλμησε να υπενθυμίσει στην «προοδευτικότητα» ότι είναι ένας ακόμη Έλληνας πολίτης σε ένδεια και θα πρέπει η Επίσημη Ελληνική Πολιτεία και οι θεσμοί της που στηρίζουν τον κάθε μετανάστη που εξ αιτίας του πολέμου άφησε το σπίτι του και βρέθηκε στα χώματα της Ελλάδος, να σταθούν αρωγοί και σε αυτόν όπως και σε κάθε Έλληνα πολίτη που έχασε την δουλειά του και την οικογένεια του