Ένσταση και προσφυγή στην δικαιοσύνη κατά του δήμου  λέει ξεκάθαρα ότι θα κάνει ο Ιπποκράτης Καμαρίδης επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Ξάνθη Σταυρούπολη ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ. στην συνέντευξη που έδωσε στην XanthiTimes.gr τονίζοντας ότι άλλα λέγονται και αποφασίζονται στο Δημοτικό Συμβούλιο και άλλα γράφονται στα πρακτικά. και όπως σημείωσε, από εδώ και πέρα τον λόγο έχει η δικαιοσύνη.

Μιλά ξεκάθαρα για παραποίηση των όσων λέγονται και ψηφίζονται στις συνεδριάσεις.

Που αυτό σημαίνει ότι άλλα λέγονται στο Δημοτικό Συμβούλιο και άλλα γράφονται στα πρακτικά.

Στην συνέχεια ο κ. Καμαρίδης θύμισε ότι ήδη αυτή την στιγμή για το ίδιο θέμα υπάρχει η καταγγελία από τον Θ. Ξυνίδη που ήδη βρίσκεται σε δικαστική εξέλιξη για το ίδιο θέμα, παρέμβαση του εισαγγελία σε δημοσίευμα της Θράκης πάλι για τον ίδιο λόγο και τώρα «τριτώνετε» το κακό.

 

Στο δια ταύτα.

 

Όπως καταγγέλλει ο κ. Καμαρίδης, ο δήμαρχος τον όρισε στην επιτροπή η οποία θα ασχολιόταν με εκδηλώσεις που είχαν σαν θέμα την υγεία.

Μέλη ο ίδιος και ο Αντιδήμαρχος κοινωνικών υπηρεσιών κ. Λομβαρδέας.

Μετά την παρέλευση εξαμήνου από της σύστασης της επιτροπής, ο ίδιος ρωτά για να πληροφορηθεί αν πρόκειται να παραχθεί έργο με το σκεπτικό ότι οι επιτροπές πρέπει να συστήνονται για να δουλεύουν και όχι τύποις.

Από τις συζητήσεις προέκυψαν θέματα όπως ποια ακριβώς αρμοδιότητα είχε ο κ. Καμαρίδης σε μία ιατρική επιτροπή που συστάθηκε και μάλλον η επιτροπή σύμφωνα με τα λεγόμενα του  συστάθηκε …για να συσταθεί.

Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα ο ίδιος, να ζητήσει την παραίτηση του από την επιτροπή. Ποιο συγκεκριμένα αναφέρει ο κ. Καμαρίδης. «Μου λέει ο κ. Λομβαρδέας, γιατί διαμαρτύρεστε κ. Καμαρίδη, εσείς είσθε αναπληρωματικός. Αυτό, όπως αντιλαμβάνεσθε δεν είναι ορθό. Γιατρός σε ιατρική επιτροπή αναπληρωματικό μέλος; Του απαντώ λέγοντας ότι είναι ψεύτης γιατί ήταν μπροστά όταν ο δήμαρχος όρισε την επιτροπή παρουσία του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου. Τον αποκάλεσα ψεύτη και δεν αντέδρασε». Στην συνέχεια ο κ. Καμαρίδης αναζήτησε τα ηχητικά ντοκουμέντα της συζήτησης στ Δημοτικό συμβούλιο και μετά από απαξιωτική συμπεριφορά της συνεργάτιδας του κ. Λομβαρδέα, του δόθηκε ένα έγγραφο με το οποίο ανέφερε ότι γιατρός ον, συμμετείχε σε ιατρική επιτροπή ως αναπληρωτής του κ. Λομβαρδέα .

Μετά από δύο ημέρες ο κ. Καμαρίδης είχε τα ηχητικά της συνεδρίασης στα χέρια του. Λέει σχετικά «Μου έδωσε το προεδρείο τα ηχητικά και τι ακούγεται μέσα; Ότι ο δήμαρχος με προτείνει για μέλος της επιτροπής μαζί με τον κ. Λομβαρδέα. Αποδεικνύεται τελικά ότι ενώ στο δημοτικό συμβούλιο ειπώθηκαν πράγματα, ορίστηκαν επιτροπές με ονόματα και επίθετα, στα χαρτιά έβαλαν άλλα πράγματα. και για να μην φτάσουμε στα άκρα και φανεί η συνεχείς προσπάθεια εξαπάτησης του δημοτικού συμβουλίου ζήτησα από τον κ. Λομβαρδέα και την συνεργάτιδα υπάλληλο του να μου ζητήσουν απλά συγνώμη, μην ξεχνάτε ότι με αποκάλεσε αναξιοπρεπή και να λήξει εκεί το θέμα. Φυσικά παρόλο που τους αποκαλεσα δημόσια ψεύτες κανένας δεν είπε τίποτε ούτε και ζήτησε συγνώμη για την ταπεινωτική για το πρόσωπό μου συμπεριφορά τους».

Τέλος ο κ. Καμαρίδης, εκφράζοντας τον φόβο του, εξηγεί ότι τα περί αρμοδιοτήτων και εξουσιοδοτήσεων τον αφήνουν παγερά αδιάφορο  «Εκείνο που με ανησυχεί είναι ότι ο δήμος Ξάνθης κατά συρροή παραποιεί στα γραφτά αυτά που αποφασίζονται στο δημοτικό συμβούλιο. Αυτό είναι πολύ σοβαρό. Θα προσκομιστεί στον κ. εισαγγελέα και θα κολάσει στις προηγούμενες καταγγελίες που υπάρχουν και το αδίκημα θα πάει κατά συρροή από εκεί και μετά ας κάνουν ότι τους φωτίσει ο θεός».