Της ΙΩΑΝΝΑΣ ΗΛΙΑΔΗ

Φρένο στην διάκριση που έγινε στον Στρατό Ξηράς, για το “δώρο” που δόθηκε σε όλους τους στρατιωτικούς πλην όσων υπηρετούν στην παραμεθόριο στον Στρατό Ξηράς, βάζει σύμφωνα με πληροφορίες ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Ευάγγελος Αποστολάκης.

Η πρόθεση του υπουργού Εθνικής Άμυνας ήταν να δοθεί σε όλους τους στρατιωτικούς για τις γιορτές ένα μικρό “δώρο” το οποίο προσδιορίστηκε ότι θα είναι 4 ημέρες εκτός έδρας, δηλαδή 105 ευρώ για τον καθένα, ανεξάρτητα με το πού υπηρετούν. Παράλληλα, υπέγραψε την εντολή να δοθούν και άλλες 4 ΗΕΕ ως “επίδομα παραμεθορίου”.

Μιλώντας στο Onalert.gr από το φυλάκιο Γέφυρα Κήπων Έβρου, ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος είχε εκφράσει τη βούλησή του να δοθεί ένα μικρό “δώρο” σε όλους τους στρατιωτικούς, ανεξάρτητα από τα 4 ΗΕΕ που είχε υπογράψει τον Δεκέμβριο ως “επίδομα παραμεθορίου”.

Ωστόσο, παρά το γεγονός ότι τα στελέχη στο Πολεμικό Ναυτικό και την Πολεμική Αεροπορία που υπηρετούν σε παραμεθόριες περιοχές πήραν 8 ΗΕΕ (δηλαδή 4 για “επίδομα παραμεθορίου” και άλλες 4 για “δώρο”) , στον Στρατό Ξηράς όσοι υπηρετούν στην παραμεθόριο δεν έλαβαν τις 4 ΗΕΕ.

Το Onalert.gr δημοσιοποίησε αυτή την αδικία. Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ ζήτησε ενημέρωση και όπως πληροφορούμαστε ευαισθητοποιήθηκε και ζήτησε να αρθεί αυτή η αδικία.

Το αποτέλεσμα ήταν σήμερα αργά το μεσημέρι να γίνει κύκλος τηλεφωνημάτων προς τις Μονάδες της παραμεθορίου και με προφορικές εντολές ζητήθηκε να ετοιμαστούν λίστες δικαιούχων για να κατατεθούν 2 ΗΕΕ στα στελέχη που υπηρετούν σε Εβρο και νησιά.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Onalert.gr καταβάλλεται κυριολεκτικά αγώνας δρόμου ώστε να μπορέσουν αυτές οι 2 ΗΕΕ να μπουν στους λογαριασμούς των στελεχών μέχρι την Παρασκευή.

Δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε εάν θα δοθούν και άλλες 2 ΗΕΕ τον Ιανουάριο για την πλήρη άρση της αδικίας. Αυτό μένει να διερευνηθεί.