Με έκπληξη(!) διαπιστώσαμε τη «λύπη» της τοπικής νομαρχιακής επιτροπής του ΠΑΣΟΚ Ξάνθης, για τη μειωμένη λήψη του λόγου στη Βουλή από τους Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Η  Νομαρχιακή Επιτροπή  του ΠΑΣΟΚ που επί 4 δεκαετίες κατείχε την εξουσία της χώρας, αντί να μετράει λάθος τις εμφανίσεις των Βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή,  θα έπρεπε πράγματι να λυπάται, για τα  δυσεπίλυτα προβλήματα που κληροδότησε στην Κυβέρνηση της Αριστεράς. Θα έπρεπε να λυπάται που ο Νομός Ξάνθης κατέχει το θλιβερό ρεκόρ του μεγαλύτερου ποσοστού ανεργίας στη χώρα μας και η περιφέρεια ΑΜΘ είναι η φτωχότερη στην Ελλάδα και ανάμεσα στις 20 φτωχότερες περιφέρειες της Ευρώπης. Για αυτά θα έπρεπε να θλίβεται και να κάνει τον απολογισμό της, αναλογιζόμενη τις ευθύνες της στη δημιουργία τραγικών αδιεξόδων που καλείται η σημερινή Κυβέρνησή να επιλύσει.

Πολλώ δε μάλλον η Νομαρχιακή επιτροπή του ΠΑΣΟΚ Ξάνθης θα έπρεπε να σκεφτεί, πριν  παραδώσει φτηνά μαθήματα πολιτικής για αρχάριους, φιλοσοφίας Μαυρογυαλούρου(!) ότι, δηλαδή, ο ρόλος του βουλευτή είναι «να κερδίσει πόντους δημοσιότητας» μέσω των εμφανίσεών του στη Βουλή;

Η αντίληψη αυτής της πολιτικής, είναι ξένη  προς εμάς «κύριοι» της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ. Είναι ξεπερασμένη και για τους πολίτες, που με την ψήφο τους έδειξαν την κούραση και την αποδοκιμασία τους στην πολιτική φιλοσοφία που εκπροσωπούσατε, αυτής που εκφράζεται με όρους «λάιφ στάιλ», παραγοντισμού και σταδιακής υποχώρησης της Δημοκρατίας έναντι της κομματοκρατίας!

Η προσπάθεια για επίλυση των προβλημάτων του τόπου μας εντάσσεται στον εθνικό σχεδιασμό  παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας, το οποίο θα είναι το άθροισμα των σχεδίων παραγωγικής ανασυγκρότησης ανά Περιφέρεια και στον στρατηγικό  στόχο για δραστική μείωση  της ανεργίας τα επόμενα πέντε χρόνια, όπως εξαγγέλθηκαν από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα,  στην πρόσφατη επίσκεψή του στη Θράκη. Στα πλαίσια αυτής της συλλογικής προσπάθειας στρατεύονται και οι βουλευτές του Νομού μας μέσα από τις πρωτοβουλίες τους που αφορούν κάθε πεδίο πολιτικής δράσης.  Άοκνα, σεμνά, ουσιαστικά και αποτελεσματικά!

Σύντομα θα γίνει και ο πρώτος δημόσιος απολογισμός για το κοινοβουλευτικό έργο.

Επίσης, καλό θα ήταν για τη  Νομαρχιακή Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ, αν θα ήθελε να προσφέρει καλές υπηρεσίες προς το συμφέρον του τόπου, και όχι να περιφέρει απλώς  την αδηφάγα επιθυμία της για παλινόρθωση στην εξουσία, να διαρρήξει τους οργανικούς δεσμούς της με τα ντόπια παράκεντρα κιτρινισμού και παραπληροφόρησης που πολύ έχουν βλάψει και την πολιτική και τον τόπο. Ειδάλλως κινδυνεύετε να χαρακτηριστείτε και γραφικοί πέραν των άλλων!

Εμείς απλά θα  ευχηθούμε ταπεινότερη και σοφότερη νέα χρονιά!