Πενθήμερα των αστυνομικών. Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, έγιναν η αιτία οι αστυνομικοί να μπούνε στην διαδικασία να απαιτήσουν πλέον από το οικονομικό επιτελείο να λύσει για πάντα αυτό το πρόβλημα.

Είναι ανήκουστο οι άνθρωποι που καθημερινά μοχθούν για την ασφάλεια των πολιτών και των περιουσιών τους, να μην πληρώνονται στην ώρα τους ή με μεταφοράκονδυλίων από το οικονομικό έτος του 2017 για την πληρωμή των υποχρεώσεων του 2016.

Κάθε χρόνο οι αστυνομικοί  έχουν το άγχος πώς θα συντηρήσουν την οικογένεια τους, με τον ήδη κουτσουρεμένο μισθό τους.

Η σχετική ανακοίνωση των συνδικαλιστών τους ξεκάθαρη.

«Επειδή το πρόβλημα με τα πενθήμερα και νυχτερινά επαναλαμβάνεται διαρκώς, κάθε χρόνο τέτοια εποχή και επειδή δεν μπορεί οι συνάδελφοι να βιώνουν το ίδιο άγχος, αν θα λάβουν δηλαδή ακέραιο το μισθό τους, σε μία περίοδο μάλιστα με αυξημένες οικονομικές υποχρεώσεις, καλούμε το οικονομικό επιτελείο της Κυβέρνησης να δώσει οριστικό τέλος σ’ αυτό το φαινόμενο, εγγράφοντας τις ακριβές πιστώσεις που απαιτούνται στους αντίστοιχους ΚΑΕ για τα πενθήμερα και τα νυχτερινά, παρά να τρέχουμε κάθε φορά “στο και πέντε” να διορθώσουμε το πρόβλημα, το οποίο είναι άλλως βέβαιο, ότι θα υπάρξει και το 2017».