To χρονικό μίας προαναγγελθείσης μεταγραφής ολοκληρώθηκε το μεσημέρι της Τρίτης, καθώς η ΠΑΕ ΑΕΚ ανακοίνωσε την απόκτηση του Αστρίτ Αϊντάρεβιτς, που είναι η πρώτη για την Ένωση στη χειμερινή μεταγραφική περίοδο.

Ο 26χρονος Σουηδός άσος, ο οποίος έμεινε ελεύθερος από την Έρεμπρο κια θα τεθεί άμεσα στη διάθεση του Ζοσέ Μοράις, υπέγραψε συμβόλαιο διάρκειας δυόμιση ετών.

Aναλυτικά η ανακοίνωση:

Η ΠΑΕ ΑΕΚ ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας της με τον Σουηδό μεσοεπιθετικό Αστρίτ Αϊντάρεβιτς, ο οποίος υπέγραψε συμβόλαιο διάρκειας δυόμιση ετών

Ο Αστρίτ Αϊντάρεβιτς γεννήθηκε στις 17 Απριλίου 1990 στην Πρίστινα της πρώην Γιουγκοσλαβίας αλλά το 1992 η οικογένειά του εγκαταστάθηκε στη Σουηδία.

Από την παιδική του ηλικία έπαιξε ποδόσφαιρο στην Φάλκενμπεργκς και το 2007 βρέθηκε στην ομάδα νέων της Λίβερπουλ με την οποία πανηγύρισε την ίδια χρονιά το Κύπελλο Νέων. Το 2009-10 αγωνίστηκε ως δανεικός σε Λέστερ και Χέρφορντ. Επέστρεψε στη Σουηδία το 2010 για να ενταχθεί στην Έρεμπρο και ακολούθησε η μεταγραφή του στην Νόρκεπινγκ (2011-12).

Το πρώτο μεγάλο του επαγγελματικό βήμα εκτός Σουηδίας έγινε το 2012 όταν εντάχθηκε στη Σταντάρ Λιέγης, από την οποία δόθηκε δανεικός στην Τσάρλτον το 2014 και στη Χέλσινγμποργκ το 2015. Τελευταίος του σταθμός (2015-16) ήταν η Ερεμπρο.

Ο Αστρίτ Αϊντάρεβιτς έχει αγωνιστεί στις Εθνικές Ομάδες U17, U19, U21 και U23 της Σουηδίας και ήταν ο αρχηγός της τελευταίας που εκπροσώπησε τη χώρα του στο ποδοσφαιρικό τουρνουά των Ολυμπιακών Αγώνων του Ρίο το περασμένο καλοκαίρι.