Την Τρίτη το απόγευμα η Xanthi FC έχοντας και τη συμπαράσταση φιλάθλων της στον Εύοσμο, πήρε την πρόκριση για την επόμενη φάση του θεσμού του κυπέλλου μετά το 1-1 με τον Αγροτικό Αστέρα. Τα γκολ που διαμόρφωσαν το τελικό αποτέλεσμα σημειώθηκαν από το πλασέ του Ντάνιελ Νιέτο στο 56’ και από το πέναλτι του Τριανταφυλλάκου στο 66’.

Η ξανθιώτικη ομάδα μετά το 3-1 επί της Καλλονής και την ισοπαλία στον Αγροτικό Αστέρα ήταν καλύτερη στην ισοβαθμία με τον σημερινό της αντίπαλο και ολοκλήρωσε την φάση αυτή με 4 βαθμούς, ενώ ο 1ος ΠΑΣ Γιάννινα αντιμετωπίζει την ΑΕΛ Καλλονής την Πέμπτη (17:00) εκτός έδρας στο τελευταίο παιχνίδι του 4ου Ομίλου.

Στις καλύτερες φάσεις της αναμέτρησης, στο 18’ το σουτ του Καμαρά πέρασε άουτ ενώ λίγο πάνω από το δοκάρι πέρασε και η κεφαλιά του Λισγάρα στο 23’ μετά την εκτέλεση κόρνερ του Νιέτο. Στο 26’ ο Ορφανίδης έπιασε το σουτ έξω από την περιοχή αλλά η μπάλα πέρασε άουτ. Στο 32’ ο Παπαγεωργίου προ του Πάλλα έδιωξε σε κόρνερ ενώ ο Βαφέας σε πρώτο χρόνο στην εκτέλεση του κόρνερ έστειλε την μπάλα άουτ. Στο 38’ το πολύ δυνατό φάουλ του Λισγάρα μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια ο Γουναρίδης. Στο 53’ η κεφαλιά εκτός ισορροπίας του Νιέτο δεν απείλησε τον τερματοφύλακα. Τρία λεπτά αργότερα όμως, ο Νιέτο βρέθηκε σε θέση βολής και με όμορφο πλασέ έκανε το 0-1 δίνοντας το προβάδισμα στην ξανθιώτικη ομάδα. Στο 62’ μεγάλη ευκαιρία έχασε η Xanthi FC όταν ο Ορφανίδης βρέθηκε μόνος απέναντι από τον Γουναρίδη, όμως το πλασέ του πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Στο 66’ ο Τριανταφυλλάκος με πέναλτι ισοφάρισε σε 1-1 μετά την υπόδειξη του διαιτητή Αρετόπουλου. Το φάουλ του Τριανταφυλλάκου απέκρουσε ο Ζίβκοβιτς στο 68’. Άστοχο το εκτός ισορροπίας σουτ του Βαφέα μετά το κόρνερ στο 75’. Στο 83’ μετά από κόρνερ του Τριάδη η μπάλα έφτασε στον Λουσέρο που έκανε το σουτ με την μπάλα να περνάει άουτ.

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Αλέξανδρος Αρετόπουλος (ΕΠΣ Τρικάλων) με βοηθούς τους κ.κ. Αντώνη Διπλάρη (ΕΠΣ Καρδίτσας) – Στέφανο Παρασίου (ΕΠΣ Ημαθίας) ενώ 4ος διαιτητής ο Γιώργος Βρέσκας (ΕΠΣ Ημαθίας).

Κίτρινες: 31’ Ράνος, 48’ Θεοδωρίδης, 85’ Καμαρά.

Αγροτικός Αστέρας (Νίκος Νεντίδης): Ζίβκοβιτς, Παπαγεωργίου, Γουάλας, Φλίσκας, Λισγάρας, Ντε Λούκας, Καμαρά, Νιέτο (79’ Σολτάνι), Ράνος, Λάζιτς (61’ Τριάδης), Ορφανίδης Π. (74’ Λουσέρο).

Xanthi FC (Ραζβάν Λουτσέσκου): Γουναρίδης, Αργυρίου, Γκέκας (65’ Φελίπε), Θεοδωρίδης (72’ Τεγούσης), Γκέσιος, Πάλλας (58’ Πάτο), Μπουτζίκος, Κουκόλης, Βαφέας, Χατζής, Τριανταφυλλάκος.

Tην Τρίτη 20 Δεκεμβρίου και ώρα 11:00 θα διενεργηθεί στα γραφεία της ΕΠΟ στο Πάρκο Γουδή η κλήρωση για τους αγώνες της 3ης φάσης του Κυπέλλου Επαγγελματικών Ομάδων, περιόδου 2016-2017.

Η Xanthi FC και οι άλλες 15 ομάδες που θα προκριθούν από την φάση αυτή συνεχίζουν στο θεσμό με τις 8 ομάδες που κατέλαβαν ή θα καταλάβουν την 1η θέση στον όμιλό τους να συγκροτούν το 1ο γκρουπ δυναμικότητας και τις υπόλοιπες 8 ομάδες να συγκροτούν το 2ο γκρουπ δυναμικότητας. Κάθε μία ομάδα από το πρώτο γκρουπ θα κληρωθεί με μια ομάδα από το δεύτερο γκρουπ. Γηπεδούχοι στον πρώτο αγώνα θα είναι οι ομάδες του δεύτερου γκρουπ δυναμικότητας και οι επαναληπτικοί αγώνες θα διεξαχθούν στις έδρες των ομάδων του πρώτου γκρουπ δυναμικότητας. Ομάδες που προκρίθηκαν από τον ίδιο όμιλο της 2ης φάσης δεν θα αγωνιστούν μεταξύ τους.