ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΑ ΔΗΜΟΤΗ

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΒΙΩΣΙΜΗΣ ΑΣΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

ΓΙΑΤΙ ΑΠΛΑ

ΟΛΟΙ ΟΙ ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΟΙ

Όταν σχεδόν σύσσωμη η αντιπολίτευση αποχώρησε από το Δημοτικό Συμβούλιο και από τη συζήτηση του θέματος έγκρισης της πρότασης στο Πρόγραμμα Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης, διαμαρτυρόμενη για τη προχειρότητα και την επιπολαιότητα που αντιμετώπιζε το θέμα την αγωνία μας για την επιτυχία του σχεδιασμού του, ο κ. Δήμαρχος την επέκρινε, όπως επέκρινε και την άποψη που εκφράσαμε ότι δεν μπορεί χωρίς σωστή διαβούλευση, αξιοποίηση των υπηρεσιών και συστράτευση όλων να πετύχει ο Δήμος Ξάνθης το στόχο του.

Πανηγυρικά διαβεβαίωσε ότι έχει έτοιμες και ώριμες προτάσεις και μελέτες. Ότι έχει όπλα που δεν θέλει να τα φανερώσει.

Και τι έγινε;

Αυτό που φοβόμασταν. Οι προτάσεις μας έλαβαν εξευτελιστικές βαθμολογίες, πατώσαμε και χάσαμε και την ευκαιρία αυτή πανηγυρικά. Στην ωριμότητα μελετών τελευταίοι.

Αποχαιρέτα λοιπόν δημότη την ανάπλαση της πλατείας Ελευθερίας, της δημοτικής αγοράς, της πλατείας Εμπορίου, της Βασιλίσσης Σοφίας, ποδηλατόδρομους, χώρο στάθμευσης λεωφορείων, τους δρόμους ήπιας κυκλοφορίας, τη διαμόρφωση της πόλης ώστε να γίνει  ελκυστική στους κατοίκους της και τους επισκέπτες.

Τι έκανε ο Δήμαρχος Ξάνθης;

Καμία συνέργεια, καμία αξιοποίηση του δυναμικού του Δήμου, απευθείας ανάθεση σε εταιρεία της Θεσσαλονίκης για να μας ετοιμάσει το φάκελο έναντι πινακίου 23.500 ευρώ και τίποτα άλλο και συνεργασία με ΕΒΕ, κέντρο Πολιτισμού και ερευνητικό κέντρο Αθηνά, που ακόμη περιμένουμε να δούμε τις προτάσεις τους.

Τι έκανε ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, σύμφωνα με το δελτίο τύπου, μετά την επιτυχία του;

Πραγματοποίησε 75 συνεδριάσεις υπηρεσιακών παραγόντων, τρεις διαβουλεύσεις, 25 ταξίδια του Δημάρχου στην Αθήνα για το συγκεκριμένο θέμα. Συνεργασία με όλους τους φορείς που εδρεύουν στο Δήμο και με όλες τις υπηρεσίες του Δήμου.

Τι κάνουμε από δω και μπρος; Μα ένσταση γιατί αδικηθήκαμε. Έτσι δήλωσε ο Δήμαρχος.

Α ναι και μην ανησυχείτε δημότες. Δεν πειράζει αν χαθούν τα εκατομμύρια. Ο Δήμαρχος είπε ότι θα τα κάνει μόνος του ο Δήμος τα έργα αυτά.

Δηλαδή θα τα πληρώσετε εσείς.

Γιατί απλά υπάρχουν Δήμαρχοι που δρουν και Δήμαρχοι που νομίζουν ότι όλα γίνονται από μόνα τους.