Με γιορτινή διάθεση διοργανώθηκε το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου, στις 5 η ώρα από το Γυμνάσιο Ερασμίου του Δήμου Τοπείρου, Χριστουγεννιάτικο παζάρι (Bazzar) προσφοράς και αγάπης με χειροτεχνίες των παιδιών του Γυμνασίου, στο Πολιτιστικό Κέντρο Εράσμιου.

Για την διοργάνωση του παζαριού οι μαθητές εργάστηκαν αρκετό καιρό προκειμένου να δημιουργήσουν χειροποίητα είδη όπως κοσμήματα, σαπούνια κάδρα και διάφορες άλλες χειροτεχνίες.

Το παζάρι του Γυμνασίου Ερασμίου διοργανώνεται κάθε χρόνο με σκοπό τα έσοδα να προσφερθούν για τη βελτίωση των  συνθηκών διαβίωσης των παιδιών στο σχολείο και για τις σχολικές εκδρομές τους.

Το παζάρι που έχει γίνει πλέον θεσμός το στηρίζει όλη η περιοχή. Οι δεκάδες δημότες που παρευρέθηκαν στην εκδήλωση απέδειξαν ότι η δύναμη της αλληλεγγύης και της αγάπης είναι το μήνυμα των εορτών.

Η εκδήλωση πλαισιώθηκε από χριστουγεννιάτικα τραγούδια και μουσικοχορευτικά δρώμενα των παιδιών του Γυμνάσιου με την αμέριστη συμπαράσταση και μεράκι των Καθηγητών τους. Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Γυμνασίου έφτιαξε τοπικά εδέσματα τα οποία προσφέρθηκαν στον κόσμο.

Έχει καθιερωθεί από πέρσι και στο Bazzar αυτό βραβεύονται και οι αριστούχοι μαθητές της προηγούμενης χρονιάς. Φέτος το δώρο – επιβράβευση ήταν από ένα tablet σε κάθε αριστούχο αμάθητη.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκε ο Δήμαρχος Τοπείρου κ. Θωμάς Μίχογλου,                          ο Αντιδήμαρχος Δήμου Τοπείρου κ. Ν. Κιατίπης, ο Πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ. «Κ.Π.Φ.Α.» του Δήμου Τοπείρου και Δημοτικός Σύμβουλος κ. Α. Γιοβανόπουλος, η Πρόεδρος της Β/θμιας Σχολικής Επιτροπής του Δήμου Τοπείρου και Δημοτική Σύμβουλος κα. Α. Καρκαλιάνη, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Ερασμίου κ. Α. Τερζής, ο Διευθυντής και οι Καθηγητές του Γυμνασίου, Γονείς, Κηδεμόνες και πλήθος κόσμου από την ευρύτερη περιοχή.