Γράφει ο Αλέξανδρος Παυλικιάνος

 

Οι Έλληνες κρατούνε την ανάσα τους

 

Κρατούν την ανάσα τους οι Έλληνες πολίτες και  έχουν στραμμένο το βλέμμα τους στις αποφάσεις της κυβέρνησης.

Οι διαπραγματεύσεις έφτασαν στο σημείο μηδέν και οι δανειστές επιμένουν για πρόσθετα μέτρα και μετά το 2018.

Οι Έλληνες πολίτες άντεξαν επτά χρόνια όλες τις «πληγές του Φαραώ», υπέφεραν τα πάνδεινα και όλους τους εξευτελισμούς που μπορεί να αντέξει η περηφάνια που έχουν ριζωμένη μέσα τους.

Κρατούν την ανάσα τους και κάνουν τον σταυρό τους, ακόμα και αυτοί που δηλώνουν «άθεοι».

Η ιστορία πλέον έφτασε στο σημείο μηδέν.

Μαζί με τις ψυχικές αντοχές τους όλα αυτά τα χρόνια,

«σώθηκαν» και οι οικονομικές τους αντοχές στην κυριολεξία.

Αυτό που συζητάει ο Τσίπρας με τους δανειστές αν εφαρμοστή, θα είναι ένα πολύ στενό κοστούμι που θα φορέσει ο Ελληνικός λαός για τα επόμενα 20-30 χρόνια.

Ο Πρωθυπουργός το ξέρει.

Οι Έλληνες πολίτες άρχισαν και συνειδητοποιούν τι πέρασαν τα επτά χρόνια της άτυπης κατοχής αλλά και τι χειρότερο ακόμη έρχεται.

Μπορεί να μην έχουν εικόνα, αλλά πλέον είναι βέβαιοι ότι αυτό που έρχεται είναι πολύ χειρότερο, πολύ ποιο οδυνηρό και επικίνδυνο.

Οι Έλληνες πολίτες έχουν πλέον συνειδητοποιήσει ότι οι «θεσμοί», απλά  δάνεισαν στην Χώρα μας χρήματα και πολύ απλά, θέλουν πίσω τα χρήματα που μας δάνεισαν με τόκο.

Ο ίδιος ο Πρωθυπουργός συνειδητοποίησε που οδήγησε την Χώρα.

Ψάχνει για μία ηρωική έξοδο θέτοντας την απόφαση των επικίνδυνων μέτρων στην νωπή εντολή της κυβέρνησης, ήτοι εκλογές.

Ψάχνει για την εφαρμογή των αποφάσεων μετά την ολοκλήρωση της δικής του θητείας αφού περάσει το δύσκολο «πακέτο» που εκβιαστικά θέτουν οι δανειστές με ευρεία πλειοψηφία των 180 ψήφων από την Ελληνική Βουλή. Κομματάκι δύσκολο.

Αυτή την στιγμή σύμφωνα με όσα ακούγονται από του Μαξίμου και διαβάζουμε στις ευρείας κυκλοφορίας εφημερίδες, δουλεύει το δεύτερο σενάριο και οι πληροφορίες λένε ότι δεν του βγαίνει.

Η «οικουμενική» κυβέρνηση δεν του βγαίνει και δεν θέλει να πάει σε εκλογές, αυτό είναι βέβαιο γιατί θα τις χάσει.

Άρα το επικρατέστερο σενάριο είναι να του «βγει» το δεύτερο σενάριο και προετοιμάζεται για εκλογές.

Το ερώτημα πλέον που μπαίνει στον Ελληνικό Λαό είναι ξεκάθαρο.

Τι θα αποφασίσει όταν έρθει η ώρα της κάλπης;

Τα στελέχη της κυβέρνησης δουλεύουν ήδη στην «πολιτική πιάτσα» της μη ύπαρξης της εναλλακτικής με σκοπό την συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΝΔ.

Μάλιστα αυτό που ακούγεται κατά κόρον είναι ότι δεν μπορούν να σώσουν την Ελλάδα αυτοί που την έφεραν σε αυτό το χάλι. «Εμείς, λένε, μπορεί να κάναμε λάθη αλλά δεν κλέψαμε δημόσιο χρήμα. Αυτοί το έκαναν. Ας συγκυβερνήσουμε λοιπόν για να τους «ελέγχουμε» και πολλές τέτοιες περικοκλάδες που βγαίνουν από μυαλά που δεν έχουν συνειδητοποιήσει σε ποιο ακριβώς σημείο βρίσκεται η Χώρα.

Το μόνο βέβαιο είναι ότι οι Έλληνες ψηφοφόροι δεν έχουν περιθώρια για πειραματισμούς.

Δεν έχουν περιθώρια να μιλάνε για μικρά κόμματα, για συγκυβερνήσεις για κοινές αποφάσεις.

Μάλιστα σήμερα που είναι επιβεβλημένη η Εθνική παρουσία  όλων των εκπροσώπων των Ελλήνων ψηφοφόρων, δεν κάθονται στο ίδιο τραπέζι και να κινηθούν με μία κοινή γραμμή.

Αν σήμερα που η Χώρα έφτασε στο σημείο μηδέν δεν σκύβουν τα κεφάλια όλοι οι αρχηγοί των παρατάξεων και να χαράξουν Εθνική γραμμή πότε θα το κάνουν;

Δυστυχώς για το πολιτικό σύστημα οι Έλληνες ψηφοφόροι λειτούργησαν με ωριμότητα.

Έδωσαν τα τελευταία τριάντα χρόνια την δυνατότητα να κυβερνήσουν μονοκομματικές κυβερνήσεις αλλά και πολυκομματικές.

Ειπώθηκαν τόσα για τις μονοκομματικές κυβερνήσεις.  Τους είπαν κλέφτες, λωποδύτες, απατεώνες και ίσως όχι άδικα, αλλά ο Ελληνικός Λαός δεν υπέφερε και δεν έζησε σε αυτήν την κατάντια που ζει σήμερα.

Απεναντίας δεν υπήρξε συγκυβέρνηση την τελευταία δεκαετία που να μην έσφιξε και άλλο την θηλιά στον λαιμό των Ελλήνων Πολιτών.

Ο Ελληνικός Λαός πλήρωσε πολύ ακριβά αυτό το «μότο» της αριστεράς. Εκπροσώπηση όλων των πολιτών στην Βουλή και την κυβέρνηση.

Αποδείχτηκε σαν όλα τα «μότο» της αριστεράς, φρούδες ελπίδες που διαλύονται με το πρόσωπο φύσημα του αγέρα ή καλλίτερα με την πρώτη πολιτική αναταραχή με θύμα πάντοτε τον Ελληνικό Λαό.

Τέρμα το «αριστερό» παραμύθι με τον πολυκομματισμό.