Σκοπός του προγράμματος που ξεκίνησε το 2015, είναι μέσα από την ανταλλαγή χριστουγεννιάτικων στολιδιών, καρτών και πληροφοριών για τα ήθη και έθιμα της κάθε χώρας, οι μαθητές να  έρθουν σε επαφή με διαφορετικούς πολιτισμούς και παραδόσεις. Tο πρόγραμμα τελεί υπό την αιγίδα του Europe Direct Ξάνθης.

Στο συγκεκριμένο πρόγραμμα συμμετείχαν 30 σχολεία από 15 χώρες της Ευρώπης (Ελλάδα, Αυστρία, Βέλγιο, Κροατία, Τσεχία, Εσθονία, Γαλλία, Γερμανία, Ουγγαρία, Ιταλία, Λιθουανία, Πορτογαλία, Ρουμανία, Ισπανία και Μεγάλη Βρετανία).

Την Τετάρτη 7 Νοεμβρίου, παρουσία του Δημάρχου Τοπείρου κ. Μίχογλου Θωμά, του Προέδρου της Α/βαθμιας Σχολικής Επιτροπής και Δημοτικού Συμβούλου του Δήμου Τοπείρου κ. Δημήτρη Παπαδόπουλου,  του Δ/ντη Α/θμιας Εκπ/σης Ξάνθης κ. Μάρκου Αναστασίου, της Σχολικής Συμβούλου κ. Θεοδοσιάδου Ευγενίας, της Προϊσταμένης Εκπαιδευτικών Θεμάτων Α/θμιας Ε/κπης κ. Ντομπρίκης Δήμητρας και γονέων, πραγματοποιήθηκε τηλεδιάσκεψη με το 2ο Δημοτικό Σχολείο Αρχανών Ηρακλείου Κρήτης, που συμμετέχει στο ίδιο πρόγραμμα και οι μαθητές τραγούδησαν παραδοσιακά κάλαντα της Θράκης και της Κρήτης. Στο τέλος της εκδήλωσης στολίστηκε το χριστουγεννιάτικο δέντρο.