Συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης 2 διακινητές οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας 12 μη νόμιμους μετανάστες

 

Συνελήφθησαν χθες (8-12-2016) το πρωί, στο νομό Ροδόπης, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σαπών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης, δύο (2) αλλοδαποί διακινητές, υπήκοοι Συρίας, ηλικίας 31 και 24 ετών, οι οποίοι προωθούσαν, παράνομα, στο εσωτερικό της χώρας, δώδεκα (12) μη νόμιμους μετανάστες. Επτά (7) από τους διακινούμενους ήταν υπήκοοι Μπανγκλαντές, τέσσερις (4) υπήκοοι Μυανμάρ και ένας (1) υπήκοος Συρίας.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τους δύο δράστες, διότι τους εντόπισαν να οδηγούν δύο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα και να μεταφέρουν με αυτά, παράνομα, στην ενδοχώρα, συνολικά δώδεκα (12) μη νόμιμους μετανάστες.

Αναλυτικότερα, κατά τη διάρκεια της επιχείρησης και συγκεκριμένα στην  Εγνατία Οδό Αλεξανδρούπολης – Κομοτηνής, οι δύο δράστες δεν υπάκουσαν σε σήμα στάσης των αστυνομικών, συνέχισαν την πορεία τους και ακολουθήθηκαν από αυτούς.

Ο 24χρονος κατευθύνθηκε προς την πόλη της Κομοτηνής, όπου εγκατέλειψε το όχημα που οδηγούσε και επιχείρησε να διαφύγει πεζός, πλην όμως συνελήφθη άμεσα από τους αστυνομικούς.

Ο 31χρονος κατευθύνθηκε προς τη Διαλαμπή Ροδόπης, όπου επίσης εγκατέλειψε το όχημα που οδηγούσε και επιχείρησε να διαφύγει πεζός, πλην όμως συνελήφθη και αυτός άμεσα από τους αστυνομικούς.

Σημειώνεται ότι η σχετική δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του 24χρονου περιλαμβάνει και το αδίκημα της κλοπής, καθόσον από την έρευνα προέκυψε επίσης ότι για το όχημα που οδηγούσε είχε δηλωθεί κλοπή την 27-11-2016 σε αστυνομική υπηρεσία της Αττικής.

Συνολικά κατασχέθηκαν 2 Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, το χρηματικό ποσό των 660 ευρώ και 4 κινητά τηλέφωνα.

Επισημαίνεται ότι και οι δύο δράστες έχουν απασχολήσει κατά το παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για το ίδιο αδίκημα, ενώ ο 31χρονος και για πλαστογραφία.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Σαπών.

 

ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ ΣΤΗΝ ΔΡΑΜΑ

Συνελήφθη την 8-12-2016 τις πρώτες πρωινές ώρες, στην ευρύτερη περιοχή της Δράμας, από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αστυνομίας Δράμας, 52χρονος ημεδαπός, διότι βρέθηκαν στην κατοχή, την επιχείρηση και την οικία του, 2 νάιλον συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους 12,1 γραμμαρίων και 2 αυτοσχέδια τσιγάρα με ακατέργαστη κάνναβη, αναμεμειγμένα με καπνό, τα οποία και κατασχέθηκαν.

Εξιχνίαση κλοπής από επιχείρηση στην πόλη της Καβάλας

 

 Σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 17χρονου ημεδαπού

 

Εξιχνιάστηκε, ύστερα από τις έρευνες των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας, κλοπή από επιχείρηση, που διαπράχθηκε, την 1-12-2016 το απόγευμα, στην πόλη της Καβάλας.

 

Για την υπόθεση αυτή σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 17χρονου ημεδαπού, για κλοπή.

 

Ειδικότερα, όπως προέκυψε, το απόγευμα της 1-12-2016, ο δράστης εισήλθε σε επιχείρηση στην Καβάλα, όπου εκμεταλλευόμενος την ολιγόλεπτη απουσία του 40χρονου ιδιοκτήτη της, αφαίρεσε από το εσωτερικό της το χρηματικό ποσό των 300 ευρώ.

 

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Καβάλας.

Εξιχνιάστηκαν 2 διαρρήξεις επιχειρήσεων στο νομό Καβάλας 

 Σχηματίσθηκαν ξεχωριστές δικογραφίες σε βάρος 2 ατόμων για κλοπή

 

Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων και έρευνες των αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Ελευθερούπολης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Καβάλας, δύο (2) διαρρήξεις επιχειρήσεων, που είχαν διαπραχθεί την 14/15-11-2012 και την 16/17-2-2012, στο νομό Καβάλας.

 

Ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία δύο ατόμων, ενός 26χρονου ημεδαπού και ενός 30χρονου αλλοδαπού, υπηκόου Βουλγαρίας, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκαν ξεχωριστές δικογραφίες για κλοπή.

 

Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, προέκυψε ότι ο 26χρονος, την 14/15-11-2012, διέρρηξε κατάστημα, στο Ελαιοχώρι Καβάλας, αφαιρώντας από το εσωτερικό του το χρηματικό ποσό των 1.100 ευρώ και 6 φιάλες αλκοολούχων ποτών.

 

Στη δεύτερη περίπτωση, προέκυψε ότι ο 30χρονος, την 16/17-2-2012, διέρρηξε επιχείρηση στην ευρύτερη περιοχή της Καβάλας και αφαίρεσε από το εσωτερικό και τον αύλειο χώρο αυτής, 1 ηλεκτρονικό υπολογιστή και 1 βενζινοκίνητο μηχάνημα.

 

Σημειώνεται ότι και οι δύο δράστες έχουν απασχολήσει κατά το παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για το ίδιο αδίκημα.

 

Οι δικογραφίες που σχηματίσθηκαν θα υποβληθούν στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Ελευθερούπολης.