ή φυλάκισης δέκα μηνών και χρηματική ποινή 200 ευρώ επέβαλε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου σε τρεις από τους συνολικά τέσσερις κατηγορούμενους ποδοσφαιριστές για ξυλοδαρμό διαιτητή. Στον τέταρτο επέβαλε ποινή φυλάκισης έξι μηνών και χρηματική ποινή 150 ευρώ.

Η υπόθεση χρονολογείται πίσω στον Δεκέμβριο του 2009 και το συμβάν εκτυλίχθηκε στο γήπεδο της ΕΤΒΑ στη Νέα Ιωνία. Συγκεκριμένα το επεισόδιο έλαβε χώρα στις 20 Δεκεμβρίου κατά τη διάρκεια αγώνα μεταξύ του Πρωτεσίλαου και του Πανιώνιου, όταν ο διαιτητής υπέδειξε κόκκινη κάρτα για αντιαθλητική συμπεριφορά σε έναν παίκτη του Πρωτεσίλαου που ήταν ανάμεσα στους κατηγορουμένους.

Οι κατηγορούμενοι, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, κινήθηκαν τότε εναντίον του διαιτητή, τον οποίο άρχισαν να χτυπούν με χέρια και με πόδια και ως αποτέλεσμα ο διαιτητής τραυματίστηκε και ο αγώνας διεκόπη.

Οι εν λόγω παίκτες δικάστηκαν σε δεύτερο βαθμό από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου κατηγορούμενοι ότι βιαιοπράγησαν εναντίον του διαιτητή, ο οποίος μετά το επεισόδιο νοσηλεύτηκε στο Νοσοκομείο.

Οι κατηγορούμενοι αρνήθηκαν ότι είχαν οποιαδήποτε συμμετοχή στο επεισόδιο. Ο πρώτος είπε ότι ήταν μακριά από αυτό. Ο δεύτερος κατηγορούμενος ότι είδε εξωγηπεδικούς. Ο τρίτος ότι βρέθηκε στο σημείο γιατί πήγε να ξεχωρίσει αυτούς που λογομαχούσαν. Ο τέταρτος ότι δεν πρόλαβε να επέμβει και ότι ο ίδιος πήγε με τον αρχηγό της ομάδας να ζητήσει συγνώμη.

Η εισαγγελέας έδρας πρότεινε στο Δικαστήριο την ενοχή τους όπως κατηγορούταν στο πρωτόδικο δικαστήριο στο οποίο είχαν κριθεί ένοχοι με ποινή φυλάκισης ενός έτους και χρηματική ποινή 1.000 ευρώ.

Μετά την ανακοίνωση της απόφασης του Δικαστηρίου οι κατηγορούμενοι άσκησαν έφεση και αφέθηκαν ελεύθεροι.
Πηγή: Ταχυδρόμος