Πόσα θέλει για να μας τρελάνει η κυβέρνηση; Γιατί χαίρετε και τραγουδάει όταν…πέρασε θηλιά στο λαιμό των Ελλήνων πολιτών για τα επόμενα 60 χρόνια;

 

Είναι να απορεί κανείς με τον τρόπο που σκέφτεται η κυβέρνηση για το αποτέλεσμα της…σκληρής «διαπραγμάτευσης» στο EUROGROUP  και το αποτέλεσμα  απλά επιβεβαιώνω την ανικανότητα και την ανεπάρκεια της.

Με το αποτέλεσμα που έφερε ο Τσακαλώτος από EUROGROUP σχετικά με την απόφαση για το Ελληνικό χρέος, σε σύγκριση με τις «κακές» και δοτές, σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ προηγούμενες κυβερνήσεις,  θα έπρεπε να παραιτηθεί.

Ο κ. Τσακαλώτος κουβάλησε από τις Βρυξέλες  μέσα στο δισάκι του μία απόφαση για την οποία θα έπρεπε να ντρέπεται και αν είχε λίγη τσίπα θα έπρεπε να το περάσει στο λαιμό του και να πνιγεί στην ποιο βαθιά θάλασσα.

Δεν χρειάζεται να είναι κάποιος οικονομολόγος για να δει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και οι «κολλητοί» του έσφιξαν την περασμένη στο λαιμό των πολιτών  θηλιά ακόμη περισσότερο.

 

 Αναφορικά με την απόφαση του EUROGROP και το ελληνικό χρέος:

Κανένα πραγματικό βραχυπρόθεσμο όφελος δεν επετεύχθη για το ελληνικό χρέος. Τα οφέλη της όποιας ελάφρυνσης μετατοπίζονται στον μακρινό ορίζοντα 2040 έως 2060. (Ζήσε Μαϊ μου…)

Η απόφαση του Eurogroup είναι πολύ κατώτερη της συμφωνίας του 2012, όπου οι προηγούμενες κυβερνήσεις είχαν άμεση ονομαστική μείωση του χρέους κατά 61% του ΑΕΠ, ενώ σήμερα συζητούμε για μείωση κατά 20% στα επόμενα 40 χρόνια.

Δημιουργείται δέσμευση – θηλιά της Ελλάδας για πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% του ΑΕΠ μέχρι το 2018, και για τα επόμενα 3 έως 10 χρόνια.

Αυτό πρακτικά σημαίνει άμεση ενεργοποίηση του δημοσιονομικού «κόφτη». Τα πλεονάσματα αυτά σκοτώνουν την οικονομία, η υπερφορολόγηση καταστρέφει τη μεσαία τάξη και δημιουργούν πολίτες χωρίς ελπίδα για το μέλλον.

Σύνδεση του κλεισίματος της δεύτερης αξιολόγησης με επιπλέον μέτρα, που ισοδυναμούν με μνημόνιο τρία plus.

Το ΔΝΤ διατηρεί τον κύριο λόγο για τα Εργασιακά, το Ασφαλιστικό και τις Διαρθρωτικές Μεταρρυθμίσεις, χωρίς κανένα περιθώριο ελιγμών της ελληνικής κυβέρνησης.