Σχολιάζοντας την εν γένει λειτουργία της δημοτικής αρχής μετά από 2,5 χρόνια ανάληψης της διοίκησης την παρομοίασε σαν μηχανή που δυσλειτουργεί.

Αιτιολογώντας την θέση  του ο Ν. Ανταμπούφης επικεφαλής της δημοτικής παράταξης πολίτες για την Ξάνθη,  έκανε αναφορά στις τελευταίες συνεδριάσεις όπου λόγω της πίεσης και του ελέγχου που ασκείτε από την πλευρά της αντιπολίτευσης και την προχειρότητα της διοίκησης, βγάζουν στην επιφάνεια όλη αυτή την δυσλειτουργία.

Ακολούθως ανέφερε ότι οι υπηρεσιακοί παράγοντες αλλά και ο ίδιος ο δήμαρχος δεν ήταν κατάλληλα προετοιμασμένοι για να απαντήσουν στις ερωτήσεις της αντιπολίτευσης.

Αποτέλεσμα αυτής της λειτουργίας, σημείωσε, ήταν η  λευκή ψήφος, που σημαίνει αρνητική, ακόμη και από τους συμβούλους της συμπολίτευσης.

Μιλώντας για την παραλαβή της Σάρδεων, τόνισε ότι φάνηκε ξεκάθαρα ότι οι απαντήσεις που δόθηκαν στην πρώτη αλλά και στην δεύτερη συνεδρίαση δεν έπεισαν κανέναν μέσα στο Σώμα.

Το ίδιο έγινε και με το άλλο θέμα των παιδικών χαρών.

Καυτηρίασε έντονα το γεγονός ότι το Σώμα κλήθηκε αν εγκρίνει παράταση για την παραλαβή και εγκατάσταση παιγνιδιών στις παιδικές χαρές την 15 Νοεμβρίου ενώ αυτή έληγε στις 12 Νοεμβρίου  και αυτό είναι ηλίου φαεινότερο ότι έγινε για να μην χαρακτηριστεί έκπτωτος ο προμηθευτής.

Τέλος, κάνοντας αναφορά στα πλαίσια της συζήτησης του προϋπολογισμού του δήμου για την λειτουργία του κολυμβητηρίου, ανέφερε ότι δεν είναι δυνατόν ο φάκελος για την αδειοδότηση του να βρίσκεται στις υπηρεσίες του δήμου και αυτή να καθυστερεί κοντά ένα χρόνο.