Η χώρα μου δέχθηκε σχεδόν όλες τις μεγάλες κρίσεις, την οικονομική και την προσφυγική κρίση που έπληξαν την Ευρώπη, ευτυχώς όχι την κρίση ασφάλειας, είπε ο Αλέξης Τσίπρας υποδεχόμενος τον Γερμανό Υπουργό Εξωτερικών “ο Ελληνικός Λαός έχει κάνει μεγάλες θυσίες στο όνομα της Ευρώπης και έχει έρθει η ώρα η Ευρώπη να στρέψει την αλληλεγγύη στον ελληνικό λαό και για την έξοδο από την οικονομική κρίση και από την προσφυγική κρίση” τόνισε χαρακτηριστικά ο Πρωθυπουργός.
Από την πλευρά του ο κ. Στάινμαϊερ τόνισε ότι οι σχέσεις των δύο χωρών έχουν βελτιωθεί σημαντικά από την προηγούμενη φορά που επισκέφτηκε την Ελλάδα, υπογραμμίζοντας ότι είναι ικανοποιημένος ότι οι ψηφοφόροι στην Αυστρία δεν επέλεξαν τον ακροδεξιό υποψήφιο, χωρίς να κρύβει, όπως τόνισε, την ανησυχία του για το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στην Ιταλία.

Ο Φρανκ – Βάλτερ Στάινμαϊερ είπε ότι γνωρίζει ότι δεν είναι εύκολη η κατάσταση για την Ελλάδα και τον Πρωθυπουργό της σε ότι αφορά στην οικονομική κρίση και το πρόβλημα των μεταναστών.