«Εφ όλης» με τον δήμαρχο Ξάνθης Χ. Δημαρχόπουλο

 

Μετά τις δύο τελευταίες «θορυβώδεις» συνεδριάσεις του Δημοτικού συμβουλίου, η εκπομπή «ΠΑΡΕΜΒΟΛΕΣ» συνομίλησε με τον Δήμαρχος Ξάνθης Χ. Δημαρχόπουλο.

Μιλώντας για το θέμα των ημερών που είναι οι παιδικές χαρές όπου στην κυριολεξία η όλη εικόνα υποχρέωσε την αντιπολίτευση να αντιδράσει πολύ έντονα, ανέφερε ότι τα παιγνίδια των παιδικών χαρών είναι στην θέση τους και οι πρώτες 6 παιδικές χαρές είναι έτοιμες να λειτουργήσουν εναρμονισμένες με την κείμενη νομοθεσία και μέχρις ότου παραδοθεί το όλο έργο την ευθύνη έχει ο ανάδοχος εργολάβος.

Κάνοντας αναφορά στην παραλαβή του έργου της οδού Σάρδεων, ο δήμαρχος ανέφερε ότι η επιτροπή παραλαβής του έργου λειτούργησε μέσα στα πλαίσια του νόμου και έκανε πολύ καλά την δουλειά της για να σημειώσει ότι τις όποιες ατέλειες βρήκε, με ευθύνη βεβαίωσης των Τεχνικών Υπηρεσιών, αυτές αποκαταστάθηκαν.

Θεώρησε τις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης υπερβολικές και δεν έλαβαν υπ όψη ότι είναι ένα έργο πνοής.

Μιλώντας για το κολυμβητήριο και την έντονη κριτική που του ασκεί η αντιπολίτευση ανέφερε ότι όλα κινούνται σύμφωνα με τον νόμο και το κολυμβητήριο θα είναι έτοιμο έτσι όπως ο νόμος προβλέπει σχετικά με τις αδειοδοτήσεις και θα γίνουν παρεμβάσεις ύψους 350.000 ευρώ από ίδιους πόρους, χωρίς όμως να προσδιορίσει τον χρόνο περάτωσης της τελικής αδειοδότησης.

Απαντώντας σχετικά με την ανάγκη παρεμβάσεων από πλευράς φωτισμού, ήταν ερώτηση ακροατή, ανέφερε ότι ήδη οι Τ.Υ. βρίσκονται (βρισκόταν) στο Εύμοιρο και έχουν επιληφθεί του προβλήματος.

Για το μεγάλο θέμα που επικρίθηκε από την αντιπολίτευση και αφορά το «μαξιλάρι» των 10εκ. ευρώ σύμφωνα με τον ψηφισμένο προϋπολογισμό και που η αντιπολίτευση ζήτησε αυτά να «πέσουν» στην αγορά για να κινηθεί με τα δηοτικά έργα  ανέφερε ότι σύμφωνα με τον νόμο, ο δήμος δικαιούται να έχει ένα «μαξιλάρι» στο αποθεματικό του ύψους 200.000 ευρώ και μόνον.

Μιλώντας για το ποσό των 7 εκατομμυρίων, και το οποίο πιθανολογείται ότι μέχρι να κλείσει η χρονιά θα αγγίζει τα 10εκ ευρώ, ανέφερε ότι είναι χρήματα τα οποία ενσωματώθηκαν στον προϋπολογισμό και  είναι για τις πληρωμές των έργων, που πληρώθηκαν με εκπτώσεις, για έργα τα οποία σύμφωνα με το Τεχνικό πρόγραμμα θα πληρωθούν, και όλα αυτά περνάνε στον προϋπολογισμό του 2017. «Άρα, δεν έχουμε «μαξιλάρι» 10εκ ευρώ, αλλά είναι ενσωμάτωση των εναλλακτικών δαπανών που μεταφέρονται στο οικονομικό έτος του 2017».

Τέλος, μιλώντας για την συνδιοργάνωση της γειτονιάς του Αι Βασίλη με το Λύκειο Ελληνίδων, αναφέρθηκε με τα θερμότερα λόγια για το κοινωνικό έργο που προσφέρουν στον τόπο, για να σημειώσει ότι φέτος δημοπρατήθηκε ο χώρος για το Λούνα Πάρκ προκειμένου να αρθούν όλες οι παρεξηγήσεις.

Του θέσαμε υπ όψη την πρόταση Μπένη και Κολάρο για να πληρώσει ο δήμος το λούνα πάρκ και να τοποθετηθεί στην κεντρική πλατεία προκειμένου τα Ξανθιτόπουλα να χαρούν χωρίς οι γονείς τους να πληρώσουν,  ανέφερε ότι είναι καλό σαν πρόταση αλλά θα πρέπει να κοστολογηθεί, τονίζοντας ότι η δημοτική αρχή είναι ανοικτή σε κάθε κοστολογημένη πρόταση.