Μπορεί από «γκάφα» του κ. Τσίπρα να βρεθεί η Χώρα στα βράχια ή στο αιματοκύλισμα;

 

Με αφορμή το δημοσίευμα της εφημερίδας ΘΡΑΚΗ σχετικά με την επίσκεψη του κ. Τσίπρα στο Ερευνητικό Κέντρο «Αθηνά», στα πλαίσια του ταξιδιού «αστραπή» στην Θράκη και τις δηλώσεις του κ. Καραμπίνη που μιλά για ένα νεκρό κύτταρο της έρευνας και της τεχνολογίας, διευκρινίζοντας ότι το ερευνητικό κέντρο ουδεμία σχέση έχει με το Πανεπιστήμιο που φιλοξενεί 30.000 φοιτητές.

Μετά από σχετική έρευνα, βρήκαμε ότι η μόνη αναφορά στο Ερευνητικό Κέντρο Αθηνά στην Ξάνθη, έγινε από τοπικό διαδικτυακό μέσον ενημέρωσης το 2013 και η έρευνα λέει ότι ουδέποτε απασχόλησε  το εν λόγω Ερευνητικό Κέντρο είτε με πράξεις είτε με δημοσιεύματα την τοπική κοινωνία .

Βέβαια το συγκεκριμένο μέσο ενημέρωσης εκείνη την περίοδο προέβαλε τον κ. Γιαννακίδη ως Περιφερειάρχη και τον Φ. Καραλίδη ως αντιπεριφερειάρχη και έτσι κοντά στην γλάστρα ποτίζεται και ο βασιλικός, δηλαδή το Ερευνητικό Κέντρο Αθηνά.

Δεύτερη αναφορά στην ύπαρξη αυτού του ερευνητικού κέντρου, όπου ο κ. Καραμπίνης στις δηλώσεις του στην εφημερίδα ΘΡΑΚΗ λέει ότι υπάρχουν σκιές σχετικά με την διαχείριση κονδυλίων,  γίνεται με την παρουσία του Τσίπρα ο οποίος μέσα στις «αυταπάτες» του είχε την…αυταπάτη ότι επισκέφτηκε το Πανεπιστήμιο.

Μάλιστα η εφημερίδα βάζει το ερώτημα ποιος έβαλε τον Πρωθυπουργό της Χώρας να επισκεφτεί ένα «θνησιγενές» σύμφωνα με τον κ. Καραμπίνη και τον οδήγησε σε μία γκάφα.

Αναζητήσαμε στο διαδίκτυο δράσεις και πρωτοβουλίες του εν λόγω Ερευνητικού Κέντρου  που το 2013 με Γιαννακίδη Περιφερειάρχη, εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ με χρηματοδότηση μισό δις  ευρώ και πώς αυτό το ποσόν επέστρεψε στην κοινωνία.

Εκτός από τίτλους για το έργο το οποίο θα… επιτελέσει,  προσφιλή θέση του ΠΑΣΟΚ που μεταλαμπαδεύτηκε με μεγάλη επιτυχία στον ΣΥΡΙΖΑ,  δεν είδαμε και δεν διαβάσαμε κάτι που να έχει αναδείξει το εν λόγο ερευνητικό κέντρο.

Το ζουμί της υπόθεσης είναι ότι ένας Πρωθυπουργός αφού επενδύει επικοινωνιακά σε μία δομή που αποκαλείτε «θνησιγενής» από τον πρύτανη και εξ αιτίας των συμβούλων του πέφτει από την μία γκάφα στην άλλη, γιατί λοιπόν από μία κακή συμβουλή των στενών του συνεργατών να μην κάνει και την γκάφα του αιώνα στέλνοντας την Χώρα είτε στα βράχια, είτε επιτρέποντας στον Ερντογάν να την αιματοκυλίσει;