Είχαμε γράψει και παλιότερα, ότι είναι μύθος  ότι κάνουμε «εξαγωγή» φαρμάκων από τα φαρμακεία της Ξάνθης στην Βουλγαρία και ότι παρέχουμε σαν Ξάνθη «λογικές» οδοντιατρικές υπηρεσίες.

Το αναφέρουμε αυτό γιατί η ιστορία όπως εξελίσσετε, ο όρος γίναμε Βουλγαρία έχει προ πολλού ξεπεραστεί προς το αρνητικό, γιατί απλούστατα πολλοί από τους συμπολίτες μας είναι αυτοί που ψάχνουν την τύχη τους στην γειτονική χώρα.

Είναι γεγονός ότι στην γειτονική χώρα λείπει το φρέσκο Μεσογειακό ψάρι οι πολύ φτηνές τιμές του παζαριού της Ξάνθης, κάποιες αλοιφές και φάρμακα ευρείας κατανάλωσης όπως η ασπιρίνη.

Μάλιστα συμβαίνει το αντίθετο σε είδη πρώτης ανάγκης όπου αυτά βρίσκονται σε πολύ χαμηλότερες τιμές σε σύγκριση με την Ξάνθη η οποία είναι θύμα της οικονομικής κρίσης όπως και ολόκληρη η Ελλάδα.

Σε ότι αφορά το θέμα της παροχής οδοντιατρικών υπηρεσιών στα οργανωμένα οδοντιατρεία παρέχονται υψηλού επιπέδου υπηρεσίες με το 1/3 της τιμής ενώ δεν συμβαίνει το ίδιο με τις υπόλοιπες ιατρικές υπηρεσίες οι οποίες είναι λογικές για τα δεδομένα της Βουλγαρίας.

Προφανώς κάποιοι από τους Ξανθιώτες οδοντιάτρους δεν πήραν χαμπάρι ότι τα πράγματα άλλαξαν για τον μέσο Ξανθιώτη και ότι δεν μπορεί να χρυσοπληρώνει αυτές τις υπηρεσίες.

Είναι λογικό οι Ξανθιώτες να μην θέλουν να επισκεφτούν τους οδοντιάτρους της Ξάνθης όταν κρατούν τις ίδιες τιμές με την προ κρίση εποχή.