Κατά την διάρκεια της εκπαιδευτικής εκδρομής του 3ου Γενικού Λυκείου Κομοτηνής στην Αθήνα με σκοπό επίσκεψης την “Βουλή των Ελλήνων” (24/11/2016 έως 27/11/2016) , ανέκυψε ανάγκη νοσηλείας περισσότερου των 2/3 από σύνολο 100 μαθητών στα κατά χρονικά διαστήματα εφημερεύοντα νοσοκομεία της πρωτεύσουσας. Συγκεκριμένα , οι μαθητές εμφανίζοντας συμπτώματα τροφικής δηλητηρίασης, νοσηλεύτηκαν με σειρά εφημερείας στα Σισμανόγλειο, Γενικό Αθηνών , Γεώργιος Γεννηματάς και Ιπποκράτειο. Οι αιτίες πρόκλησης του εν λόγω ατυχούς συμβάντος διερευνώνται κατόπιν αυτεπάγγελτης εισαγγελικής παραγγελίας της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών στα πλαίσια προκαταρκτικής εξέτασης.

Η ανάγκη επιστροφής αεροπορικώς των μαθητών , είτε αυτοί νόσησαν και νοσηλεύτηκαν είτε αντιμετωπίστηκαν ως περιστατικά βραχείας νοσηλείας στα επείγοντα περιστατικά των πρώτων βοηθειών των νοσοκομείων ανέκυψε άμεση και επιτακτική, καθώς κρίθηκε επιβεβλημένο να αντιμετωπιστούν στο συνολό τους, ενιαία , ως περιστατικό έκτακτης ανάγκης.

Για την ομαλή έκβαση των εξελίξεων και την επιστροφή των μαθητών με ασφάλεια στις εστίες τους καθώς και την αρμόζουσα περίθαλψη συνεργάστηκαν άπαντες οι φορείς της τοπικής κοινωνίας, συγκληθέντες σε έκτακτη συνάντηση από τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Ροδόπης την Κυριακή 27 Νοεμβρίου. Η συλλογικότητα και ο συντονισμός της προσπάθειας για να επιστρέψουν οι μαθητές με ασφάλεια στα σπίτια τους τέθηκε σε προτεραιότητα, ενώ καθοριστική είναι η προσφορά της αεροπορικής εταιρίας AEGEAN AIRLINES και των εκπροσώπων της Σιδηροπούλου Ειρήνης και Σαδόπουλου Στέφανου , καθώς και της εταιρείας ΕΤΠΑ ΠΑΚΑΤΖΗΝ A.E.E.E. (ETPA Packaging) , που φάνηκαν αντάξιοι των προσδοκιών αλληλεγγύης μειώνοντας τα έξοδα μεταφοράς και αναλαμβάνοντας εξολοκλήρου το κόστος αυτό αντίστοιχα.

Ως αντιπεριφέρεια Ροδόπης απευθύνουμε θερμό ευχαριστήριο πρωτίστως στους γονείς για την ψυχραιμία και διάθεση συνεργασίας που επέδειξαν, καθώς και στους άμεσα ενεργούντες τοπικούς φορείς, βουλευτές κ. Ιλχάν Αχμέτ και κ. Μουσταφά Μουσταφά, Περιφερειάρχη ΑΜΘ κ. Χρήστο Μέτιο, Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης ΑΜΘ κ. Παναγιώτη Κεραμάρη, διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης  κα Μαίρη-Μαριγούλα Κοσμίδου, αντιπρόεδρο του Νοσοκομείου Κομοτηνής, ιδιοκτήτρια του τουριστικού πρακτορείου που έφερε την ευθύνη μεταφοράς των μαθητών κα Χριστίνα Βεργίδου, και ευχόμαστε στους μαθητές ταχεία ανάρρωση.