Από την κακοπαιγμένη «Κραυγή» και τη θητεία στο κίνημα «δεν πληρώνω» στο… Μαξίμου Θεσσαλονίκης η Κατερίνα – Ταξίδια στη Μύκονο, αισθησιακός χορός και τώρα ταμίας στο Δημόσιο η Μαρία

Λίγες εβδομάδες προτού γίνει γνωστό ότι θα αναλάβει το πρωθυπουργικό γραφείο στη Θεσσαλονίκη, η Κατερίνα Νοτοπούλου άρχισε να αλλάζει συμπεριφορά. Αυτό ακριβώς σχολιάζουν παλιοί φίλοι και σύντροφοί της στο κόμμα, οι οποίοι τονίζουν το γεγονός ότι έχει λοξοδρομήσει από το συνηθισμένο πρόγραμμά της και μετά από ένα ταξίδι-αστραπή που πραγματοποίησε στην Αθήνα γύρισε με άλλον αέρα.

«Κάτι συμβαίνει με την Κατερίνα», ψιθυρίζουν οι άνθρωποι που τη συναναστρέφονταν μέχρι πρότινος, βλέποντας τη μελαχρινή νέα γυναίκα με τα καλοχτενισμένα πάντα μαλλιά να απέχει πλέον από χαλαρούς καφέδες στον εναλλακτικό πεζόδρομο της Ισαύρων, το μέρος που επέλεγε για βραδινές εξορμήσεις παρέα με έναν bohemian νεαρόκοσμο που διέπεται από καλλιτεχνικές ανησυχίες. Αυτές ήταν, άλλωστε, πάντα οι παρέες της, έστω και αν ξεχώριζε σαν τη μύγα μες στο γάλα εξαιτίας των στυλιστικών επιλογών της.

Στη Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ σχολίαζαν, μεταξύ αστείου και σοβαρού, ότι η Κατερίνα θυμίζει ΟΝΝΕΔίτισσα εξαιτίας της περιποιημένης από το κομμωτήριο κόμης της, των κομψών συνόλων της και των ψηλοτάκουνων παπουτσιών της. Λίγο πριν ανακοινωθεί ο διορισμός της, πάντως, η ίδια βρισκόταν εμφανώς σε αναστάτωση, έχοντας την τάση να απομονώνεται, αποφεύγοντας ακόμα και τηλεφωνήματα στενών φιλενάδων της. Οσο για βόλτες στην Τσιμισκή και κάνα ποτάκι στην οδό Σβώλου, ούτε λόγος να γίνεται.

 

Η απρόσμενη κίνησή της να διαγράψει εν μία νυκτί όλους τους λογαριασμούς της στα social media, με τα οποία μέχρι πρότινος ήταν εθισμένη, όπως όλοι σχεδόν οι συνομίληκοί της, σήμανε συναγερμό στο φιλικό της περιβάλλον, με εκείνη να μην κάνει καν τον κόπο να προσφέρει στον κύκλο της καμία πειστική εξήγηση γι’ αυτή την αιφνιδιαστική της απόφαση.

Εξάλλου, αν και γνώριζε πολλά 24ωρα πριν ότι ήταν θέμα χρόνου να μετατραπεί σε talk of the town, είχε ρητή εντολή από το Μαξίμου να κρατήσει επτασφράγιστο μυστικό τον διορισμό της. Πράγματι, δεν είχε πει κουβέντα σε κανέναν, με αποτέλεσμα αφότου έγινε γνωστό να της τηλεφωνούν ακόμα και στενοί συγγενείς της προκειμένου να τη συγχαρούν, μην μπορώντας να κρύψουν την έκπληξή τους για το εντυπωσιακό νέο.

Η κίνησή της, όμως, να διαγράψει κάθε διαδικτυακό της ίχνος δεν ήταν κάτι που της επιβλήθηκε από το Μαξίμου. Απλώς διδάχθηκε από την περίπτωση της Εφης Αχτσιόγλου. Αλλωστε το τελευταίο πράγμα στον κόσμο που ήθελε ήταν να θυμάται τις μπηχτές που άφηνε για τη διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ μέσω των στίχων του Νίκου Καββαδία: «Φοβάμαι να μη γίνει ο ΣΥΡΙΖΑ ιδανικός και ανάξιος εραστής».

Κατερίνα Νοτοπούλου: Κάποτε διέπρεπε στο Κίνημα «Δεν πληρώνω», τώρα θα πληρώνεται από το Ελληνικό Δημόσιο

Τώρα όμως η χαμογελαστή Νοτοπούλου δεν έχει μόνο φίλους, μια που δεν είναι λίγοι οι τοπικοί παράγοντες του ΣΥΡΙΖΑ που είδαν με μισό μάτι την εντυπωσιακή αναβάθμισή της, υποστηρίζοντας ότι δεν διαθέτει ούτε τα προσόντα, ούτε την απαραίτητη πείρα για να σηκώσει το βάρος αυτής της αποστολής – εκτός και αν η δημιουργία του γραφείου είναι ένα πολιτικό πυροτέχνημα επικοινωνιακού χαρακτήρα.

Οι πυρετώδεις εργασίες για την εγκατάστασή της στο ευάερο και ευήλιο γραφείο στον πρώτο όροφο του Διοικητηρίου στη Θεσσαλονίκη έχει προκαλέσει ιδιαίτερη αναστάτωση και στην υφυπουργό Εσωτερικών Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, η οποία θεωρεί ότι με αυτόν τον τρόπο την αδειάζουν. Το άλλοτε υπουργείο και σήμερα υφυπουργείο Μακεδονίας-Θράκης στην πραγματικότητα δεν έχει ουσιαστικό ρόλο. Η ίδρυση της Γενικής Γραμματείας Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη βάζει την ταφόπλακα, καθώς θα λειτουργεί ως σύνδεσμος ανάμεσα σε Μαξίμου και Θεσσαλονίκη. Οπως και να ’χει, η συνύπαρξη των δύο γυναικών προβλέπεται ταραχώδης. Αλλωστε πίσω από το γλυκό χαμόγελο και τον ευγενικό της λόγο η Κατερίνα χαρακτηρίζεται, από όσους την ξέρουν καλά, «σκληρή σε όποιον της βάζει εμπόδια». Δεν είναι και λίγο στα 28 σου να γίνεσαι επικεφαλής του πρωθυπουργικού γραφείου, έχοντας μάλιστα υπό τις εντολές σου 15 άτομα.

 
Η Κατερίνα Νοτοπούλου, ακολουθώντας τη «γραμμή» Αχτσιόγλου, έσβησε τους λογαριασμούς της από τα social media λίγο προτού διοριστεί στο πρωθυπουργικό γραφείο Θεσσαλονίκης
 
 
 
Ο κ. Μίλτος Οικονόμου από το Συντονιστικό του ΣΥΡΙΖΑ θεωρείται μέντοράς της
 
«Στο αμφιθέατρο σε βρίσκω, στους διαδρόμους και τους δρόμους…»

 

…και η αδελφή της από το pole dancing στο Κρατικό Θέατρο
Αισθησιακός χορός, ταξίδια στη Μύκονο, εργασιακή εμπειρία σε καφέ μπαρ και τώρα ταμίας στο Κ.Θ.Β.Ε.

Εκτός από τη διευθύντρια του νεοσύστατου πρωθυπουργικού γραφείου στη Θεσσαλονίκη, καλλιτεχνική φλέβα έχει και η αδελφή της, Μαρία, η οποία παράλληλα με τις σπουδές της στις Πολιτικές Επιστήμες ασχολήθηκε με τον χορό και ειδικότερα το pole dancing. Ενας συνδυασμός αισθησιακού χορού και γυμναστικής που κάνει θραύση τα τελευταία χρόνια σε όλο τον κόσμο.

Απόδειξη των αποτελεσμάτων της διαρκούς εξάσκησής της στον χορό πάνω σε στύλο, το ιδιαίτερα καλλίγραμμο σώμα της, όπως αυτό αποτυπώνεται στα φωτογραφικά στιγμιότυπα που η ίδια αναρτά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Αν και νεαρότερη σε ηλικία, το βιογραφικό της πέραν των σπουδών της περιλαμβάνει περισσότερη εργασιακή εμπειρία από εκείνο της αδελφής της. Η 24χρονη Μαρία Νοτοπούλου έχει εργαστεί σε καφέ μπαρ της πόλης, σε κατάστημα πώλησης καφέ, ενώ τα τελευταία δύο χρόνια εργάζεται ως ωρομίσθια υπάλληλος στο ταμείο του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος.

Συγκεκριμένα προσελήφθη με σύμβαση ορισμένου χρόνου στις 21/10/2014 έως τις 29/03/2015, η οποία ανανεώθηκε επί ΣΥΡΙΖΑ μετά από οκτώ μήνες, από τις 03/11/2015 μέχρι τις 24/04/2016. Πέντε μήνες αργότερα θα ανανεωθεί για μία ακόμη φορά. Από τις 27/09/2016 μέχρι σήμερα η Μαρία Νοτοπούλου εκτελεί χρέη ταμία στο Κρατικό Θέατρο, ευελπιστώντας ότι ίσως καταφέρει, και με τη βοήθεια της αδελφής της βέβαια, να κερδίσει μια μόνιμη θέση στο Δημόσιο.

 
Μαρία Νοτοπούλου: Καλλιτεχνική φλέβα δεν έχει μόνο η Κατερίνα που ασχολήθηκε με το θέατρο, αλλά και η αδερφή της Μαρία (στη φωτογραφία από διακοπές της στη Μήλο), η οποία παράλληλα με τις σπουδές της στις Πολιτικές Επιστήμες ασχολήθηκε με τον χορό και ειδικότερα το pole dancing
 
 
Η Μαρία Νοτοπούλου και στη Μύκονο
 

Νεφέλη Λυγερού, Φρίξος Δρακοντίδης , Κατερίνα Φάκα

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ