Με ποιο σαφέστατο τρόπο δεν θα μπορούσε να χαρακτηρίσει την επίσκεψη του Πρωθυπουργού ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ στην Ξάνθη Ανέστης  Αντωνιάδης. Διαβάστε τον σχολιασμό του και βγάλετε τα δικά σας συμπεράσματα.

ΠΡΟΣ ΤΙ ΤΑ ΕΠΙΝΙΚΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ;

Όλοι γνωρίζουμε για την επίσκεψη του Πρωθυπουργού μας στην περιοχή μας. Μια επίσκεψη η οποία ήταν άοσμη, άχρωμη και γεμάτο υποσχέσεις, καθαρά «προεκλογική» θα την χαρακτηρίζαμε. Κοινώς άνευ σχολιασμού. Αλλά τα τοπικά επινίκιά αυτής της περιοδείας, δεν μας αφήνουν να αγιάσουμε.

Ο πρωθυπουργός εμμέσως πλην σαφώς από την Κομοτηνή μας υποσχέθηκε:

  • Νέα σιδηροδρομική Εγνατία
  • Αναβάθμιση των λιμανιών Αλεξανδρούπολης – Καβάλας
  • Νέες επιχειρήσεις στην Θράκη
  • Ότι αγωγός φυσικού αεριού υπάρχει θα περνάει από την περιοχή μας
  • Φυσικό αέριο σε όλες τις πόλεις της Θράκης
  • Κάθετους άξονες για την Βουλγαρία σε κάθε νομό
  • Δωρεάν Πιάτα και παροχή Δορυφορικών Πακέτων στους μουσουλμάνους.

Κατόπιν, από αυτές τις εξαγγελίες του, απορίας μας είναι εάν πρέπει να υπάρχει νέα οικοδομική έκρηξη στην περιοχή, μιας και σύντομα μόλις ολοκληρωθούν όλα αυτά τα έργα, δεν θα μείνουν στο λεκανοπέδιο της Αττικής ούτε οι μισοί, είναι βέβαιο ότι όλοι θα μετακομίσουν εδώ στην Θράκη.

Ο πρωθυπουργός επισκέφτηκε ένα ιδιωτικό μουσουλμανικό λύκειο – γυμνάσιο, αλλά όχι και το ένα και μοναδικό ιδιωτικό μικτό σχολείο που εδρεύει στην Γενισσέα, ποσό μάλλον έστω ένα δημόσιο σχολείο. Ο πρωθυπουργός επισκέφτηκε το Ερευνητικό Κέντρο «Αθηνά», το οποίο είναι παράρτημα του κεντρικού στην Αθηνά και όχι το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο, το πολυτεχνείο μας δηλαδή. Εάν όντως υπάρχει συμβολισμός για τα μέρη που επισκέφτηκε, τότε υπάρχει σιγουρά και για τα μέρη που δεν επισκέφτηκε.

Σε μια περιοδεία οπού τα κεντρικά μυνήματα, ήταν καθαρά επικοινωνιακά όπως οι selfie και οι 9 ομιλίες που έκανε ο Πρωθυπουργός, το μόνο που μένει να αναρωτηθούμε είναι τα εξής:

  • Εάν μπορεί να κατονομάσει 9 έργα που έγιναν με παρέμβαση της δικιάς του διετής διακυβέρνησης, ανεξαρτήτου κλίμακας.
  • Ένα θα μπορούσε να βγει selfie, με ένα μουσουλμάνο αγρότη, έναν χριστιανό ελεύθερο επαγγελματία ή ένα μουσουλμάνο οικονομικό μετανάστη που είναι τώρα στο Κατάρ, την Γερμάνια και την Ολλανδία.

Η απάντηση είναι προφανής.

Είναι ξεκάθαρο ότι με την επίσκεψη του ο Πρωθυπουργός απαξίωσε την πλειονότητα και συνέχισε να παράγει αυταπάτες στην μειονότητα. Το ευτύχημα είναι ότι πλέον έχει εκπαιδεύσει ο ίδιος το εκλογικό σώμα σε αυτές τις πρακτικές της αυταπάτης και δεν θα ξαναπέσουν θύματα αυτών.

Για τις αντίστοιχες παρεμβάσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην περιοδεία αυτή, με βαρύγδουπες «συμφωνίες αλήθειας», γεμάτες γενικολογίες και αοριστίες και με εκδηλώσεις πρώην υπουργών Θρακοσωτήρων που θα μας βοηθήσουν για το «επόμενο βήμα», αφήνουμε στην κρίση σας την όποια ανάλυση και σχολιασμό.

Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ ΞΑΝΘΗΣ