Δεν έκρυψε την ικανοποίηση του ο Αντώνης Πασχάλης Περιφερειάρχης ΑΜΘ της ΝΔ από την εξόρμηση του κλιμακίου της ΝΔ στην Περιφέρεια, με επικεφαλής τον Λ. Αυγενάκη, στα πλαίσια της «Συμφωνίας Αλήθειας» με τους αγρότες.

Ο Αντώνης Πασχάλης στην συζήτηση μας σημειώνει ότι η «Συμφωνία Αλήθειας» αυτή τη φορά είχε στο επίκεντρο τους αγρότες της Περιφέρειας, όμως, αυτό αφορά όλες τις κοινωνικές και επαγγελματικές ομάδες.

Συνεχίζοντας, ανέφερε πώς σε όλη την περιοδεία στην ΑΜΘ κατέγραψε την απογοήτευση των αγροτών, την αποστροφή τους στο πολιτικό σύστημα και τους πολιτικούς για να συνεχίσει λέγοντας ότι η πολιτική η οποία δημιούργησε την κρίση, η ίδια η πολιτική θα την λύση, τονίζοντας πώς πρέπει ο αγροτοκτηνοτροφικός τομέας, μετά την χειμερία νάρκη που του επέβαλαν οι κυβερνόντες, να ξαναμπεί στην φάση της παραγωγής και της δημιουργίας και αυτό θα γίνει γιατί το πρόγραμμα της ΝΔ στον πρωτογενή τομέα θα φέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα και θα κάνει ανταγωνίσιμο το αγροτικό προϊόν.

Στην συνέχεια της συζήτησης μας ο κ. Πασχάλης, αναφέρθηκε στο μεγάλο ενδιαφέρων από την πλευρά των αγροτοκτηνοτρόφων να ακούσουν αυτά που ειπώθηκαν και δεν είχαν καμία σχέση με υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα. Ποιο συγκεκριμένα ανέφερε ότι η «Συμφωνία Αλήθειας» της ΝΔ είναι μία κοστολογημένη πρόταση και καταγράφηκε από την πλευρά τους θετικά σημειώνοντας ότι τα προβλήματα που δημιούργησε ο ΣΥΡΙΖΑ, δεν λύνονται δια μαγείας.

Σχολιάζοντας τα εκλογικά αποτελέσματα στους μηχανικούς και τους δασκάλους πού πρόσκεινται στην ΝΔ, ανέφερε ότι αυτά είναι δείγματα πώς ο κόσμος της δημιουργίας, της δουλειάς και της προσφοράς, απομακρύνεται από τον ΣΥΡΙΖΑ που με ψέματα ξεγέλασε σχεδόν όλες τις επαγγελματικές ομάδες, με σκοπό να οδηγηθεί στην εξουσία.

Μιλώντας για τις προτεραιότητες της κυβέρνησης Μητσοτάκη, όποτε και όταν γίνουν οι εκλογές, είναι, σύμφωνα και με την δέσμευση του στο συνέδριο αλλά και τις εξαγγελίες του στην ΔΕΘ, η Περιφερειακή Ανάπτυξη.