Εξαιρετικά λειτουργικά και αισθητικά αποτελέσματα έχει η εφαρμογή  της μη επεμβατικής τεχνικής   PLEXR στη βλεφαροπλαστική!

Βοηθάει τους ανθρώπους που φοβούνται το  νυστέρι,  τις  τομές και τα ράμματα να αποκαταστήσουν γρήγορα και αναίμακτα μικρές ή μεγαλύτερες ατέλειες στα βλέφαρα, γύρω από τα μάτια,  το στόμα και στην ευρύτερη περιοχή του προσώπου.

«Η κάθε συνεδρία διαρκεί γύρω στα 20 λεπτά και το αποτέλεσμα είναι σχεδόν άμεσο .Μετά την εφαρμογή ο ασθενής μπορεί να επιστρέψει στην εργασία του και στις δραστηριότητές του την ίδια μέρα και δεν χρειάζεται να λάβει κάποια ειδική φαρμακευτική αγωγή ούτε αυστηρές προφυλάξεις»  αναφέρει ο διαπρεπής χειρουργός οφθαλμίατρος, Καθηγητής Οφθαλμολογίας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης και επιστημονικός υπεύθυνος του Οφθαλμολογικού Κέντρου Γλαυκώματος & Laser που εφαρμόζει την τεχνική PLEXR.

Σύμφωνα με τους ειδικούς η βοήθεια που προσφέρει η αναίμακτη βλεφαροπλαστική  χάρη στη μη επεμβατική τεχνική   PLEXR στην αποκατάσταση λειτουργικών η αισθητικής φύσεως προβλημάτων, τα οποία να έχουν επίπτωση στην καθημερινή ζωή του ατόμου, είναι σημαντική για την ψυχολογία του.

 Η μη επεμβατική βλεφαροπλαστική  με την νέας τεχνολογίας συσκευή PLEXR ,  βασίζεται στην διαδικασία της  εξάχνωσης (ablation – spot πλάσματος) που αφαιρεί τα επιφανειακά κερατινοκύτταρα  χωρίς να προκαλείται η παραμικρή αιμορραγία.

Η νέα τεχνική , σύμφωνα με τους επιστήμονες δεν επηρεάζει τους  περιβάλλοντες και υποκείμενους  ιστούς και δεν δημιουργεί τις  παραμικρές ουλές ή ασυμμετρίες.

Εφαρμόζεται στο ιατρείο σε πτυχές βλεφάρων και περιοφθαλμικές  ρυτίδες  ανάλογα με το πρόβλημα και τις  εξατομικευμένες ανάγκες, σε νεαρές ηλικίες με συναφή προβλήματα όσο και σε μεγαλύτερες ηλικίες.

Η μέθοδος αυτή εκτός από την περιοχή των βλεφάρων (άνω και κάτω) έχει και άλλες εφαρμογές όπως: Αφαίρεση ουλών, ξανθελασμάτων, τατουάζ καθώς και στη θεραπεία ενεργού ακμής.

Επίσης μπορεί να συνδυασθεί με τις τεχνικές NEEDLE SHAPING για ανόρθωση ιστών προσώπου και O.F.F. για την αφαίρεση του λίπους από τα κάτω βλέφαρα και με ενέσεις botox ή/και υαλουρονικού.
Η χρήση νυστεριού και οι πιθανές μετεγχειρητικές επιπλοκές είναι τα στοιχεία  που μέχρι σήμερα απέτρεπαν εκατομμύρια ανθρώπους να υποβληθούν σε βλεφαροπλαστική  και να απαλλαγούν από την περίσσεια του δέρματος στο πρόσωπο (βλέφαρα, ρυτίδες, πτυχές) λόγω χαλάρωσης.

«Σήμερα όμως παρέχεται η δυνατότητα με αυτές τις μη επεμβατικές τεχνικές  χωρίς την χρήση νυστεριού, χωρίς τομές και ράμματα να είναι δυνατή και εύκολη η αφαίρεση της περίσσειας του δέρματος, αποφεύγοντας την ταλαιπωρία, το άγχος και τους κινδύνους της κλασσικής χειρουργικής επέμβασης» καταλήγει ο κ Κοζομπόλης.

Το οφθαλμολογικό κέντρο γλαυκώματος και laser Αθηνών εν όψει  των επερχόμενων εορτών προσφέρει σε ειδική προνομιακή εκπτωτική τιμή την θεραπεία βλεφαροπλαστικής με PLEXR.