ΟΝΕΙΡΟ ΘΕΡΙΝΗΣ ΝΥΚΤΟΣ ΤΟ ΔΙΑΔΗΜΟΤΙΚΟ ΝΕΡΟ

 

Ποικίλες αντιδράσεις προκάλεσε η συνέντευξη του προέδρου της ΔΕΥΑ Αβδήρων Ν. Χατζόπουλου στον souper fm και τον Α. Παυλικιάνο.

Αποκρούοντας τα βέλη της αντιπολίτευσης ο πρόεδρος της ΔΕΥΑ Αβδήρων Ν. Χατζόπουλος, δικαιολογεί την επιστροφή της πρότασης για αύξηση του τιμολογίου στην παραλία της Σκάλας Αβδήρων από την διευρυμένη περιφέρεια, λέγοντας ότι η πρόταση από την πλευρά της ΔΕΥΑ δεν αιτιολογήθηκε επαρκώς με αποτέλεσμα αυτή να επιστραφεί, να διορθωθεί, αιτιολογηθεί και να αποσταλεί εκ νέου προς έγκριση.

Επιμένει στις θέσεις του ο πρόεδρος της ΔΕΥΑ Αβδήρων η οποία και προκάλεσε την ένταση με τους κατοίκους της παραλίας Αβδήρων που λέει ότι η αύξηση της τιμής του νερού επιβλήθηκε ως αντικίνητρο στην μεγάλη κατανάλωση που παρατηρείται κατά τους θερινούς μήνες.

Έκανε λόγο για το περίφημο διαδημοτικό νερό του Μ. Τσέπελη που προτάθηκε ως μελέτη αλλά αυτή έμεινε στα χαρτιά και διαδημοτικό νερό δεν βλέπουν οι κάτοικοι των Αβδήρων.

Δικαιολογώντας την καθυστέρηση σε έργα υποδομών έκανε αναφορά στο μειωμένο προσωπικό και ότι η αντιπολίτευση υποτίμησε την πρόταση του για έργα αυτεπιστασίας.

Μιλώντας για τον καθαρισμό των δεξαμενών αυτό είπε ότι έγινε χωρίς κόστος.

Μιλώντας για τις αντιδράσεις των κατοίκων της σκάλας Αβδήρων ανέφερε ότι προηγήθηκε συζήτηση με τους κατοίκους και ακολούθως έγινε η μικρή αύξηση της τιμής του νερού τονίζοντας ότι δεν υπάρχει καμία εμπάθεια μεταξύ αυτού και των κατοίκων καθώς και απέναντι στον επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στον οποίο δεν φέρθηκε με απρέπεια στην συνεδρίαση του ΔΣ. Σημειώνοντας ότι ήταν παρόντα και τα 9 μέλη του ΔΣ οι οποίοι και μπορούν να το βεβαιώσουν.

Απαντώντας στην αντιπολίτευση σχετικά με το αν λειτουργούν οι αντλίες νερού στις υδατοδεξαμενές, ανέφερε ότι όλες λειτουργούν άψογα και υπάρχει η δυνατότητα η λειτουργία τους να ελέγχετε και με το κινητό τηλέφωνο, συμπληρώνοντας όμως ότι έχει πρόβλημα η δεξαμενή του Σελέρου και ζήτησε από τον Β. Τσολακίδη να ανακαλέσει όλα όσα είπε για τον μη έλεγχο των δεξαμενών.

Επανερχόμενος στο θέμα του ελέγχου από την διευρυμένη περιφέρεια τόνισε ότι αυτή ελέγχει την νομιμότητα της απόφασης και όχι την σκοπιμότητα.

Ακολούθως ο κ. Χατζόπουλος αφού ενωρίτερα άφησε να εννοηθεί ότι σε αυτήν την απόφαση του ΔΣ της ΔΕΥΑ αντέδρασαν μόνο οι κάτοικοι της Σκάλας Αβδήρων και όχι όλοι οι κάτοικοι των παραλιών, άρα αυτοί είναι υποκινούμενοι για να βάλλει «νερό στο κρασί του» λέγοντας ότι θα ξανακαθίσουν στο τραπέζι των συζητήσεων με τους κατοίκους της παραλίας