ΣΟΒΑΡΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΣΟΛΑΚΙΔΗ. Ο ΔΗΜΟΣ ΑΒΔΗΡΩΝ ΠΑΡΑΝΟΜΕΙ. ΔΕΝ ΕΚΤΕΛΕΙ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΤΕΛΩΝ ΑΠΟ 1-1-2016

 

Καυτηρίασε την απόφαση, στο γόνατο, όπως τόνισε του προέδρου της ΔΕΥΑ Αβδήρων ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Β. Τσολακίδη για την προσπάθεια του κ. Χατζόπουλου να χωρίσει τον δήμο του σε «Βόρειους και Νότιους», κάτι που όπως σημείωσε, βρίσκει αυτόν, την παράταξη του και σύσσωμο το δήμο Αβδήρων απέναντι.

Συνεχίζοντας την κριτική του κατά της διοίκησης του δήμου Αβδήρων,  ανέφερε ότι δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι η απόφαση για την αύξηση των δημοτικών τελών στην παραλία της Σκάλας Αβδήρων επεστράφη με σοβαρές παρατηρήσεις από την Διευρυμένη περιφέρεια, κάτι που όπως σημείωσε προσβάλλει τους δημότες.

Ο Β. Τσολακίδης, κάνοντας αναφορά στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αβδήρων, μίλησε για έλλειψη από την πλευρά της δημοτικής αρχής και  του Γ. Τσιτιρίδη προσωπικά της  εφαρμογής των κανόνων δικαιοσύνης και ηθικής σημειώνοντας: «Δεν γίνεται να είσαι σε όλους αρεστός, όταν διοικείς, πρέπει να πάρεις σοβαρές αποφάσεις».

Στην συνέχεια ο Β. Τσολακίδης κατηγόρησε τον δήμαρχο ότι είναι αγκυλωμένος στις προεκλογικές του δεσμεύσεις για φθηνό νερό και όταν είδε την σκληρή πραγματικότητα, επιτρέπει στους συνεργάτες του, να παίρνουν αποφάσεις στο γόνατο τονίζοντας ότι στον τρίτο περίπου χρόνο της διοίκησης Τσιτιρίδη, η ΔΕΥΑ παρουσιάζει ελλείμματα της τάξεως 700.000 ευρώ, ενώ η προηγούμενη διοίκηση του κ. Σίσκου, του παρέδωσε πλεόνασμα. «Θα πρέπει να καταλάβει ο κ. Χατζόπουλος ότι δεν είναι προσωπικό του μαγαζί η ΔΕΥΑ και δεν γίνεται μέσω της εταιρείας να στηρίζει φίλους και κολλητούς».

Συνεχίζοντας τον καταγγελτικό του λόγο ο Β. Τσολακίδης και μιλώντας για τον προϋπολογισμό που συζητήθηκε και «πέρασε» κατά πλειοψηφία, ανέφερε ότι η διοίκηση προκαλεί ζημιά εις βάρος των δημοτών.

Δίνοντας χαρακτηριστικό παράδειγμα, ανέφερε ότι ο δήμαρχος και ο πρόεδρος της ΔΕΥΑ Αβδήρων έδωσαν απευθείας ανάθεση για να …καταμετρήσουν τις δεξαμενές υδροδότησης κόστους 29.000 ευρώ και όλες αυτές τις σπατάλες θα τις πληρώσουν οι δημότες της παραλίας.

Ο Β. Τσολακίδης στην συνέχεια επιτέθηκε στον Δήμαρχο λέγοντας ότι η κατανομή κονδυλίων της ΣΑΤΑ και που φαίνεται στο Τεχνικό Πρόγραμμα του δήμου, δεν γίνεται ανά κοινότητα και αυτό σύμφωνα με τον νόμο είναι παράνομο.

Εκεί όμως που ο πρώην δήμαρχος Αβδήρων ήταν καυστικότατος προς τον Γ. Τσιτιρίδη, ήταν όταν έκανε αναφορά στην μείωση των δημοτικών τελών που έπρεπε η παρούσα δημοτική αρχή να εφαρμόσει από 1-1-2016 και αυτό, είπε χαρακτηριστικά,  είναι «καραμπινάτη παρανομία. «Αυτή την στιγμή ο δήμος Αβδήρων, πρέπει να επιστρέψει τα χρήματα που πλήρωσαν για τα δημοτικά τέλη οι δημότες. Και όχι μόνο δεν επιστρέφει τα χρήματα για το πρώτο εξάμηνο του 2016 αλλά δεν τους λέει τίποτε, με αποτέλεσμα οι άνθρωποι να συνεχίζουν να πληρώνουν κανονικά».

Τέλος ο Βασίλης Τσολακίδης κάλεσε τους δημότες του Δήμου Αβδήρων να πάνε στην δημοτική αρχή και να ζητήσουν την επιστροφή των χρημάτων.