Η συζήτηση μας με την Πέπη Στάντζιου πρόεδρο του Λυκείου Ελληνίδων δικαιώνει τον τίτλο που βάλαμε στην Xanthitimes.gr αφού το Λύκειο των Ελληνίδων για να πραγματοποιήσει την γειτονιά του Αι Βασίλη πρέπει να καταβάλλει στην εφορία της Ξάνθης το 80% περίπου των εσόδων από την πολιτιστική δράση του συλλόγου κατά την διάρκεια των γιορτών των Χριστουγέννων.

Σύμφωνα με την πρόεδρο του Λυκείου Ελληνίδων ο φιλανθρωπικός χαρακτήρας πλέον χάνεται και η οικονομική στήριξη που παρείχε η εκδήλωση σε συλλόγους και μεμονωμένες οικογένειες που είχαν ανάγκη, δεν μπορεί να υλοποιηθεί.

Η Εφορία της Ξάνθης αντιμετωπίζει το Λύκειο Ελληνίδων ως επιχείρηση και την φορολογεί όπως φορολογεί όλες τις επιχειρήσεις.

Οι φετινές εκδηλώσεις για την γειτονιά του Αι Βασίλη θα ξεκινήσουν κανονικά στις 9 Δεκεμβρίου και θα τελειώσουν στις 31 Δεκεμβρίου.

Άλλη μία πρωτιά της εφορίας της Ξάνθης η οποία αντιμετωπίζει τον πολιτισμό και την διασκέδαση των παιδιών, ανάλογα με το οικονομικό έτος.

Αυτός είναι και ο λόγος που η γειτονιά του Αι Βασίλη λήγει στις 31 Δεκεμβρίου για να είναι λέει η εφορία, εντάξει με το οικονομικό έτος. Διαφορετικά θα ξανά-φορολογηθεί και το 2017 αν συνεχίσει την δράση του έστω και μία ημέρα στο 2017.

Για του λόγου το αληθές το Λύκειο θα φορολογηθεί με 29% επί της φορολογητέας ύλης, με 58% προκαταβολή φόρου – της έκαναν «σκόντο» αντί για το 100% και φυσικά ο ανάλογος ΦΠΑ.

Το ερώτημα είναι.

Ποιο ΔΣ πολιτιστικού συλλόγου θα ανοίξει «νταλαβέρια» με την εφορία και ποια πολιτιστική δράση κάτω από αυτές τις συνθήκες θα μπορούσε να γίνει όταν πάνω από κάθε πολιτιστική δράση θα περιμένει το ΔΣ στην γωνία η εφορία.