Πληροφορηθήκαμε ότι η Περιφέρεια ΑΜΘ είναι αποφασισμένη να εμποδίσει την δημιουργία νέων διοδίων της ΕΓΝΑΤΙΑΣ Α.Ε. για να μην επιβαρυνθούν οι κάτοικοι της και για αυτόν το λόγο στο ψήφισμα της αποτυπώνεται η άρνηση – καταδίκη  στην δημιουργία διοδίων στο ύψος των Σάπων  και της Χρυσούπολης.

Το ερώτημα δεν είναι αν απλά αποσταλεί στο αρμόδιο Υπουργείο ένα ψήφισμα που απλά θα μεταφέρει την αντίθεση του λαού στην δημιουργία ακόμη ενός φορέα ο οποίος και θα τον απομύζηση περισσότερο, αλλά, πόσο ανταποκρίνεται αυτή η γραφειοκρατική διαδικασία στην πραγματικότητα. Πόσο δηλαδή μία απόφαση στα πλαίσια ενός Περιφερειακού Συμβουλίου αντικατοπτρίζει τις δυσκολίες της κοινωνίας και πόσο αυτή είναι έτοιμη να στηρίξει μία τέτοια απόφαση.

Βγήκε ένα ψήφισμα και;

Η δήμαρχος της Καβάλας είναι ποιό ξεκάθαρη στις απόψεις η οποία λέει με λίγα λόγια στην «Θ» ότι όσα ψηφίσματα και αν εκδοθούν, η ουσία είναι ότι η κυβέρνηση και το αρμόδιο υπουργείο θα εκτελέσουν την εντολή των δανειστών και θα λειτουργήσουν τα διόδια και στέλνει εμμέσως πλην σαφώς το μήνυμα ότι αν δεν αντιδράσει η κοινωνία, δεν πρόκειται να καταλάβει η Αθήνα τίποτε και σαφώς δεν έχει άδικο η δήμαρχος της Καβάλας.

Το ερώτημα παραμένει. Πόσο οι αιρετές διοικήσεις της Περιφέρειας και της τοπικής αυτοδιοίκησης στην ΑΜΘ μπορούν να εμπνεύσουν τους πολίτες για να αντιδράσουν;

Ποιός από ρους αιρετούς έχει τα «κότσια» να βγει μπροστά; Ποιός μπορεί να πείσει τους πολίτες να αντιδράσουν και στην δεδομένη στιγμή, ελέω ισορροπιών, δεν θα κάνει πίσω;

Το ζητούμενο είναι ότι οι πολίτες της ΑΜΘ θέλουν έναν «μπροστάρη», θέλουν αλήθειες και όχι χαϊδολογήματα ή άχρωμες και άοσμες κορώνες.