Με τη συνεδρίαση της απερχόμενης Εκτελεστικής Επιτροπής ξεκινάνε την Πέμπτη 17 Νοέμβρη οι εργασίες του Συνεδρίου του Παγκοσμίου Συμβουλίου Ειρήνης (ΠΣΕ) στην πόλη Σάο Λουίς της Βραζιλίας με τη συμμετοχή 110 αντιπροσώπων από 47 αντιιμπεριαλιστικές οργανώσεις και κινήματα από όλο τον κόσμο.

Το Συνέδριο το οποίο διεξάγεται κάθε τέσσερα χρόνια έχει ως σύνθημα:

«Δυναμώνουμε την αλληλεγγύη των λαών στην πάλη

για την ειρήνη, ενάντια στον ιμπεριαλισμό»

Το Συνέδριο φιλοξενείται από το Βραζιλιάνικο Κέντρο για την αλληλεγγύη των λαών και την πάλη για την Ειρήνη (Centro Brasileiro de Solidariedade aos Povos e Luta pela PazCEBRAPAZ) της πρόεδρου του ΠΣΕ Σοκόρρο Γκόμες.

Από τις 17-20 Νοέμβρη η πόλη Σάο Λουίς έχει ανακηρυχθεί από το ΠΣΕ συμβολικά ως παγκόσμια πρωτεύουσα της αντιιμπεριαλιστής αλληλεγγύης και της πάλης για την Ειρήνη.

Το Συνέδριο αναμένεται να καταλήξει σε αποφάσεις και ψηφίσματα αλληλεγγύης και να εκλέξει την νέα ηγεσία του ΠΣΕ.

Μετά τις εργασίες του Συνέδριου θα διεξαχθεί στις 20 Νοέμβρη πλατιά Παγκόσμια Διάσκεψη Ειρήνης, με τη συμμετοχή προσωπικοτήτων, καλλιτεχνών και διανοουμένων.

Από την Ελλάδα συμμετέχει αντιπροσωπεία αποτελούμενη από τον Γενικό Γραμματέα του ΠΣΕ Θανάση Παφίλη, τον Πρόεδρο της Ελληνικής Επιτροπής για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ) Σταύρο Τάσσο και τον Ηρακλή Τσαβδαρίδη, Εκτελεστικό Γραμματέα του ΠΣΕ και μέλος της Γραμματείας της ΕΕΔΥΕ.