Με την μεγαλειώδη συγκέντρωση στην αίθουσα του Ελισσώ, την παρουσία των εκατοντάδων φίλων και στελεχών της ΝΔ Ξάνθης, με την παρουσία του Α. Σαμαρά που κακά τα ψέματα το πάλεψε πολύ τα  χρόνια που κρατούσε το τιμόνι της Χώρας σε αντίθεση με τον Α. Τσίπρα, ο οποίος με τους συνεργάτες του να πετούν στα σύννεφα, ξανάφερε τα πράγματα να είναι ένα βήμα μακρυά από το γκρεμό, μιας και οι διεθνής συγκυρίες πλέον είναι αρνητικές και μόνο ένας σώφρονας Πρωθυπουργός θα μπορούσε να ισορροπούσε κάπως τα πράγματα.

Βεβαίως Τσίπρας και σωφροσύνη απέχουν “παρασάγγες” αυτό βέβαια είναι ένα άλλο κεφάλαιο που θα το κρίνει η ιστορία.

Η ουσία της επίσκεψης, η πρώτη μετά την απομάκρυνση του Α. Σαμαρά από τον Πρωθυπουργικό Θώκο στην Ξάνθη, δεν έγινε τυχαία.

Εκτιμούμε πώς η Ξάνθη δεν επιλέχτηκε τυχαία να εμφανιστεί και πάλι στο προσκήνιο και την ευκαιρία ή την ιδέα την έδωσε η Μαίρη η Τσιακίρογλου πρόεδρος της ΟΕΒΕ.

Σαφώς και έπρεπε κάποια στιγμή να επανεμφανισθεί στο προσκήνιο ο πρώην Πρωθυπουργός και υπό το κάλυμμα μιας οικονομικής συζήτησης αυτό θα γινόταν εφικτό.

Δεν ήθελαν λένε άνθρωποι της ΝΔ που δηλώνουν ότι ξέρουν πρόσωπα και πράγματα, να έρθει ο Σαμαράς σε μία κομματική εκδήλωση αυτή καθ εαυτή.

Έτσι η παρουσία του προέδρου της ΓΣΕΒΕ έβγαλε από τα δύσκολα την επανεμφάνιση του Α. Σαμαρά.

Εδώ επιστρατεύτηκε ο Σ. Τσιακίρογλου, μιας και είναι γνωστές οι πολύ καλές σχέσεις που διατηρεί με τον Γ. Καβαθά και με δεδομένο ότι είναι μέλος στο Δ.Σ. της ΓΣΕΒΕ,  δεν ήταν δύσκολο να τον πείσει να έρθει στην Ξάνθη για να “καλύψει” με τον μανδύα της οικονομίας μία κομματική εκδήλωση.

Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι ότι υπήρξαν μόνο δύο ομιλητές.

Άρα “ηθικός αυτουργός” είναι ο Σ. Τσιακίρογλου, για να δώσει το κάλυμμα της παρουσίας του Α. Σαμαρά στην Ξάνθη. Άλλωστε απ ότι γνωρίζουμε έχουν και συγγενική σχέση με τον Α. Σαμαρά.

Βεβαίως και δεν πρέπει να ξεχνά κανείς ότι ο Σ. Τσιακίρογλου είχε ζητήσει το “χρίσμα” από τον ΣΥΡΙΖΑ στις προηγούμενες εκλογές, (προφανώς και αυτός, μαζί με τις χιλιάδες των Ελλήνων που ψήφισαν Τσίπρα, δεν γνώριζαν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι συνώνυμο του ψεύδους και τον υποσχέσεων χωρίς αντίκρισμα. Δεν πειράζει συγχωρείται), όμως τα τοπικά αετόπουλα του ΣΥΡΙΖΑ,  άγνωστο γιατί, ζήτησαν από τα κεντρικά να μην του το δώσουν το χρίσμα.

Οι λόγοι παραμένουν άγνωστοι. Πιθανών οι τοπικοί του  ΣΥΡΙΖΑ να θεωρούσαν τους Γιαννακίδη και Στογιαννίδη ποιο “γες μεν” από τον Τσιακίρογλου.

Στην συνέχεια υπήρχε διάχυτη η αίσθηση  στην ατμόσφαιρα της Ξάνθης,  ότι οι τοπικοί παράγοντες που πρόσκεινται στον Μητσοτάκη, είχαν “τελειωμένο” τον Α. Κοντό και απ ότι λέει το παρασκήνιο, άτομο της συγκεκριμένης ομάδας είχε πάρει εργολαβικά το καθήκον, να λέει στα κεντρικά, σε ποιόν άραγε; ίσως σε κάποιους τύπους, τύπου Νέζο, ότι δεν έχει το ανάλογο πολιτικό εκτόπισμα να πάρει πάνω του το ψηφοδέλτιο της ΝΔ στις εκλογές όποτε αυτές γίνουν.

Η κινητοποίηση όπως μαθαίνουμε έγινε από τον ίδιο τον Α. Κοντό και η άνθρωποι που κινητοποιήθηκαν κατευθείαν από το γραφείο του Α. Σαμαρα ήταν μεν αρκετοί όμως ο πρώην Υπουργός ήταν αυτός που γέμισε ασφυκτικά την αίθουσα. Αυτό για την ιστορία.

Επίσης η αίσθηση ότι η ΝΟΔΕ Ξάνθης αδυνατεί να πάρει το παιγνίδι πάνω της και ιδιαίτερα στην επίσκεψη Σαμαρά είχε “νίψει τας χείρας της” προφασιζόμενη ότι “έν είδα οτι ουδεν είδα”, αυτό κάνει ακόμη ποιο “ύποπτα” τα πράγματα παρ όλο που ο πρόεδρος είναι επιλογή του Α. Κοντού.

Τέλος η ανάγκη να πλαισιωθεί το ψηφοδέλτιο από νέο άτομο, εργατικό και αποδεκτό από την κοινωνία της Ξάνθης έδωσε το τελικό αποτέλεσμα που ακούει στο όνομα Μαρία Τσιακίρογλου η οποία όμως ούτε επιβεβαιώνει ούτε αρνείται την συμμετοχή της στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ την Ξάνθη.

Στο ζουμί της ιστορίας.

Ο Α. Σαμαράς είπε στον Κυριάκο εδώ είμαι και αν θέλεις την Ξάνθη, θα με ακούσεις.

Ο Α. Κοντός είπε στους “ανθρώπους” του Μητσοτάκη ότι χωρίς εμένα Ξάνθη δεν βλέπετε.

Η Μαρία Τσιακίρογλου απέδειξε ότι μπορεί να οργανώσει πράγματα και διαθέτει τα προσόντα, την δυναμική κυρίως την σωφροσύνη για να στελεχώσει το ψηφοδέλτιο της ΝΔ σε σύγκριση πάντοτε με ορισμένους από τους διάττοντες, υποψηφίους βουλευτές της ΝΔ που “είδαν φως και μπήκαν”.

Ο Μητσοτάκης είναι έξυπνος, ξέρει ότι στην Ξάνθη τον “διπλάρωσαν” άνθρωποι της ευκαιρίας.