Με δύο ερωτήματα που αφορούν την παρουσία της δημοτικής αρχής στην πόλη, από τον  Σ. Τσιακίρογλου, επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Ενωτική Πρωτοβουλία, ο οποίος ζητά απαντήσεις από του αρμόδιους του δήμου για να απαντήσουν πώς θα τα διαχειριστούν την όλη κατάσταση έτσι όπως έχει διαμορφωθεί,  προκειμένου να μειωθεί η ένταση στο θέμα των αδέσποτων και φυσικά την παραβατική συμπεριφορά νεαρών ατόμων στην πλατεία μητροπόλεως.

Μέχρι σήμερα η δημοτική αρχή στο μεν ζήτημα των αδέσποτων δεν έχει επιδήξει συγκεκριμένη πολιτικήστα αδέσποτα που ασκείτε ταμπουρωμένη πίσω από την στείρα νομοθεσία. Στο δε το θέμα της παραβατικής συμπεριφορά των νεαρών ατόμων προφανώς θα παραπέμψει, χωρίς να αναλάβει πολιτική πρωτοβουλία στην Αστυνομία.

Το θέμα της νουθεσίας, δημιουργία δράσεων για την απομάκρυνση των νεαρών από την πλατεία Μητροπόλεως βεβαίως θα επιλέξει την ποιο ανώδυνη λύση. Δηλαδή να επιληφθεί η αστυνομία.

Ενω στο θέμα της αντιμετώπισης των αδέσποτων σκύλων   θα ταμπουρωθεί για μία ακόμη φορά, προβλέψιμα, πίσω από τον νόμο.

Παρ όλα αυτά όλοι περιμένουν τις απαντήσεις των αρμοδίων Αντιδημάρχων.

ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΟΙ ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ ΤΟ Σ. ΤΣΙΑΚΙΡΟΓΛΟΥ.

Προς το Δήμαρχο Ξάνθης

 

Σύμφωνα με καταγγελία του συλλόγου των κατοίκων της Παλιάς Πόλης και δημοσιεύματα δημοτών στα έντυπα και ηλεκτρονικά ΜΜΕ (25/10/2016) αναδεικνύεται το εξής θέμα:

Στην πλατεία Μητροπόλεως και στους δρόμους πέριξ αυτής εξακολουθούν να συχνάζουν έφηβοι μέχρι τις πρώτες πρωϊνές ώρες, ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες, δημιουργώντας όχληση, ρύπανση, καταστροφές σε δημόσια και ιδιωτική περιουσία (σπασμένες λάμπες, παγκάκια, παρτέρια, graffiti σε δημόσιους και ιδιωτικούς τοίχους, σπασμένες υδρορροές). Η κατανάλωση του αλκοόλ είναι άμετρη και από ανήλικους. Οι κάτοικοι καταγγέλλουν παραβατική συμπεριφορά, χρήση ουσιών και ευρήματα από σύριγγες. Οι συνέπειες αφορούν και τη σωματική ακεραιότητα της νεολαίας, των μόνιμων κατοίκων και των τουριστών. Η εικόνα της Παλιάς Πόλης αμαυρώνεται, τη στιγμή που θεωρείται ο κύριος τουριστικός πόλος της Ξάνθης.

Τι προτίθεται ο δήμος να πράξει για την επίλυση του θέματος αυτού;

Προς τον αντιδήμαρχο καθαριότητας

Κύριε αντιδήμαρχε,

Για την αντιμετώπιση του οξύτατου προβλήματος που έχει παρουσιαστεί τα τελευταία χρόνια με τη μεγάλη αύξηση του πληθυσμού των αδέσποτων ζώων στην περιοχή μας ποιες είναι οι μέχρι τώρα ενέργειες του δήμου ως προς την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινωνίας για το θέμα αυτό;

Προτίθεται ο Δήμος Ξάνθης στην προσπάθεια να συμβάλει στον έλεγχο του πληθυσμού ζώων συντροφιάς (δεσποζομένων και αδέσποτων) να οργανώσει εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης της τοπικής κοινωνίας με επιμορφωτικά σεμινάρια, προβολή από τα ΜΜΕ διαφημιστικών μηνυμάτων, προγραμμάτων πληροφόρησης και εκπαίδευσης των ατόμων που είναι ιδιοκτήτες ή κάτοχοι ζώων συντροφιάς και των ατόμων που ασχολούνται με την εκτροφή, εκπαίδευση, εμπόριο και φύλαξη των ζώων αυτών,  εκπαιδευτικά προγράμματα που αφορούν στους μαθητές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας και φοιτητές της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης (δελτία Τύπου, Αφίσες, Ενημερωτικά φυλλάδια, κα), προώθηση της υιοθεσίας αδέσποτων ζώων συντροφιάς μέσω site του δήμου καθώς και ενημέρωση σχετικά με το περιεχόμενο των διατάξεων της νομοθεσίας;

Με εκτίμηση

Σωτήρης Τσιακίρογλου – Αλίκη Μιχαλοπούλου