Σοβαρά προβλήματα συνεννόησης με την εφορία της Ξάνθης αντιμετωπίζουν τα Δ.Σ. των πολιτιστικών Συλλόγων της Ξάνθης που θα συμμετάσχουν στις Θ.Λ.Ε. και το περιβόητο ανά την Ελλάδα καρναβάλι.

Το κακό σενάριο με τις γιορτές παλιάς πόλης επαναλαμβάνετε αφού οι “προοδευτικοί” μέντορες της Δ.Ο.Υ. Ξάνθης, οι οποίοι θέλουν μεν να αλλάξει ο πολιτισμός στην Ξάνθη αλλά δεν ξέρουν πώς.

Σύμφωνα με πολιτιστικούς συλλόγους, οι οποίοι ετοιμάζουν διάφορες εκδηλώσεις, όπως στολές και πολλά άλλα στα οποία διακινούνται χρήματα για κοινωνικό σκοπό αλλά και για την συντήρηση της πολιτιστικής παρουσίας τους, λένε ότι  η Οικονομική Υπηρεσία της Ξάνθης αδυνατεί  να αντιληφθεί ότι άλλο είναι ο πολιτισμός στην πόλη και άλλο μία επιχείρηση που πρέπει να φορολογηθεί.

Συνομιλώντας με επαγγελματίες της πόλης οι οποίοι κατά την διάρκεια των γιορτών παλιάς Ξάνθης στήριζαν τους συλλόγους, όπως μας είπαν, το 2016 ήταν μία από τις χειρότερες χρονιές στην τοπική αγορά αφού η παρέμβαση της εφορίας ήταν ανασταλτικός  παράγοντας.

Οι ίδιοι επαγγελματίες εκτιμούν ότι αν οι σύλλογοι πληρώσουν εφορία που είναι βέβαιοι ότι θα πληρώσουν, ζήτημα είναι αν θα συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις των ΘΛΕ.

Το μόνο βέβαιο είναι ότι αν η Εφορία της Ξάνθης κάνει επέμβαση στις ΘΛΕ, οι γιορτές παλιάς πόλης δεν θα ξεκινήσουν καν.

Αυτά συμβαίνουν μόνο στο Ελλαδιστάν.

Το κράτος τελικά αποδεικνύεται στην πράξη ότι επίτηδες δεν ξεκαθαρίζει το φορολογικό τοπίο για να μπορεί να εξυπηρετεί τους ημέτερους και να πληρώνει όποιος δεν έχει ή όποιος επιτελεί κοινωνικό έργο.