Συνελήφθη το πρωί της Τρίτης στον Έβρο μετά από ένταλμα του Εισαγγελέα Ξάνθης ο Ξανθιώτης πρώην αρχιμανδρίτης  Ι.Κ.

Ο πρώην ιερωμένος που έχει υπηρετήσει κυρίως στη Μητρόπολη της Αλεξανδρούπολης συνελήφθη λόγω των ποινών φυλάκισης που εκκρεμούν σε βάρος του και τις οποίες δεν έχει εξαγοράσει, έχοντας φτάσει σε ποσό οφειλής αρκετών δεκάδων χιλιάδων ευρώ και ενώ η έφεση δεν έχει ανασταλτικό χαρακτήρα.

Η υπόθεση του 38χρονου Αρχιμανδρίτη έχει απασχολήσει τις εκκλησιαστικές εδώ και χρόνια και συγκεντρώνει φανατικούς οπαδούς αλλά και εχθρούς στη διάρκεια των ετών που υπηρέτησε την Εκκλησία. Πρόσφατα είχε καταδικαστεί σε ποινή φυλάκισης 4,5 ετών και απώλεια των πολιτικών του δικαιωμάτων μετά από μήνυση του Αρχιμανδρίτη Αλεξανδρούπολης για φυλλάδια που είχε κυκλοφορήσει και καταφερόταν εναντίον του ενώ η υπόθεσή του έχει απασχολήσει και την τοπική κοινωνία αφού μέχρι και συνθήματα έχουν γραφεί σε τοίχους με θέμα τη διαμάχη του με τη Μητρόπολη.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Xanthi2.gr οι μηνύσεις που έχουν υποβληθεί από το Μητροπολίτη Αλεξανδρούπολης είναι αρκετές ενώ την περίπτωση παρακολουθούν τα τελευταία χρόνια οι αρμόδιες κρατικές αρχές. Τέλος, ενώ παρότι έχει αποφασιστεί η απομάκρυνσή του από την Εκκλησία δεν έχει αποσχηματιστεί τυπικά, αναφέρουν οι πληροφορίες.