Συνελήφθησαν 4 ημεδαποί για κατοχή ναρκωτικών στους νομούς Ξάνθης, Καβάλας και Δράμας

 

Συνελήφθησαν χθες (8-11-2016), στους νομούς Ξάνθης, Καβάλας και Δράμας, στο πλαίσιο των ειδικών δράσεων για την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών, από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Ξάνθης, Καβάλας και Δράμας, τέσσερις (4) ημεδαποί, ηλικίας 55, 47, 22 και 19 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκαν ξεχωριστές δικογραφίες για κατοχή ναρκωτικών.

 

Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, χθες το πρωί, σε χωριό της Ξάνθης, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Ξάνθης, συνέλαβαν τον 47χρονο, διότι σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του, βρέθηκαν δύο (2) συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους 8,7 γραμμαρίων.

 

Στη δεύτερη περίπτωση, χθες το μεσημέρι, στην ευρύτερη περιοχή της Ξάνθης, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Ξάνθης, συνέλαβαν τον 47χρονο, διότι τον εντόπισαν να κατέχει μία (1) σύριγγα που περιείχε μικροποσότητα διαλύματος ηρωίνης.

 

Στην τρίτη περίπτωση, το ίδιο μεσημέρι, στη Δράμα, αστυνομικοί της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Δράμας, συνέλαβαν τον 19χρονο, διότι κατείχε μία (1) συσκευασία με ακατέργαστη κάνναβη, βάρους 5,7 γραμμαρίων και ένα (1) αυτοσχέδιο τσιγάρο με ακατέργαστη κάνναβη.

 

Στην τέταρτη περίπτωση, χθες το απόγευμα, στην Καβάλα, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας, συνέλαβαν τον 22χρονο, διότι τον εντόπισαν να κατέχει μία (1) συσκευασία με μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης.

 

Κατασχέθηκαν οι παραπάνω ποσότητες ναρκωτικών.

 

Οι δικογραφίες που σχηματίσθηκαν θα υποβληθούν στους αρμόδιους Εισαγγελείς, ενώ την προανάκριση ενήργησαν τα Τμήματα Ασφάλειας Ξάνθης, Καβάλας και Δράμας.

  Συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης  4 διακινητές οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας 6 μη νόμιμους μετανάστες

 

Συνελήφθησαν χθες (8-11-2016) το πρωί, στην Εγνατία Οδό Κομοτηνής – Θεσσαλονίκης στο ύψος του Νομού Καβάλας, από αστυνομικούς των  Τμημάτων Συνοριακής Φύλαξης Σαπών και Ιάσμου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης, τέσσερις (4) αλλοδαποί διακινητές, υπήκοοι Πακιστάν, ηλικίας 33, 33, 19 και 18 ετών, οι οποίοι προωθούσαν, παράνομα, στο εσωτερικό της χώρας, έξι (6) μη νόμιμους μετανάστες. Πέντε (5) από τους διακινούμενους ήταν υπήκοοι Πακιστάν και ένας (1) υπήκοος Ινδίας.

  Σύλληψη ημεδαπού διωκόμενου με Ένταλμα Σύλληψης

 

Συνελήφθη χθες (8-11-2016) το πρωί, στην Κομοτηνή, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Κομοτηνής, 18χρονος ημεδαπός, ο οποίος διώκεται με Ένταλμα Σύλληψης, από τις Ελληνικές Δικαστικές Αρχές, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών.

 

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε αρμοδίως.

 

 

 

Ειδικότερα, στο πλαίσιο οργανωμένης επιχείρησης, οι αστυνομικοί εντόπισαν τους δύο (2) δράστες, ηλικίας 33 και 19 ετών, να επιβαίνουν σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και να λειτουργούν ως προπομποί, για την αποφυγή αστυνομικών ελέγχων σε έτερο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, όπου επέβαιναν οι άλλοι δύο δράστες, ηλικίας 33 και 18 ετών, με το οποίο μετέφεραν, παράνομα, στην ενδοχώρα έξι (6) μη νόμιμους μετανάστες.

 

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, ο 33χρονος, οδηγός του οχήματος που μετέφερε τους μη νόμιμους μετανάστες, δεν υπάκουσε σε σήμα στάσης των αστυνομικών, συνέχισε την πορεία του και ακολουθήθηκε από αυτούς.

 

Πλησίον του κόμβου Μουσθένης, το όχημα του δράστη εξετράπη της πορείας του και προσέκρουσε στα προστατευτικά κιγκλιδώματα χωρίς να υπάρξει κάποιος τραυματισμός. Ο 33χρονος το εγκατέλειψε και στην προσπάθειά του να διαφύγει πεζός τραυματίστηκε, ενώ στη συνέχεια συνελήφθη από τους αστυνομικούς.

 

Σε έλεγχο που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί στο εσωτερικό του οχήματος, εντόπισαν και συνέλαβαν τον 18χρονο, συνοδηγό και συνεργό του 33χρονου, ενώ διαπίστωσαν ότι οι τέσσερις (4) δράστες, προωθούσαν, παράνομα, στην ενδοχώρα έξι (6) μη νόμιμους μετανάστες.

Ο 33χρονος μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και ακολούθως οδηγήθηκε σε αστυνομική υπηρεσία.

 

Κατασχέθηκαν δύο (2) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, τέσσερα (4) κινητά τηλέφωνα και το χρηματικό ποσό των 300 ευρώ.

 

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Σαπών.