Συνεχίζεται ο Γολγοθάς της 17χρονης.  

ΦΙΛΟΞΕΝΟΥΜΕΝΟΣ ΤΟΥ ΟΡΦΑΝΟΤΡΟΦΕΙΟΥ ΔΡΑΜΑΣ Ο18ΧΡΟΝΟΣ. ΔΕΝ ΤΟΥ ΑΠΑΓΓΕΛΘΗΚΕ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΓΙΑ ΒΙΑΣΜΟ

Σοκαρισμένο το ορφανοτροφείο Δράμας.

O Πρόεδρος και τα Μέλη του Δ/κού Συμβουλίου καθώς και ο Διευθυντής του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Αν. Μακεδονίας και Θράκης , Παράρτημα του οποίου είναι και το «Ορφανοτροφείο Δράμας» ,με αφορμή  πρόσφατα δημοσιεύματα στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο σχετικά με το βιασμό της 17χρονης κοπέλας στη Δράμα, αφού εκφράσουν τη βαθύτατη θλίψη και αποτροπιασμό τους για το συμβάν και τις ευχές τους για την ταχεία ανάρρωση  της κοπέλας ,  αισθάνονται την ανάγκη και υποχρέωση να διευκρινίσουν πως :

  • Ο  18χρονος ημεδαπός και όχι « ξένος  ή αλλοδαπός» που κατηγορείται για συμμετοχή του  στο βιασμό, υπήρξε  τρόφιμος του Ορφανοτροφείου Δράμας  έως την 24-3-2016 οπότε και διαγράφτηκε λόγω ενηλικιώσεως και άρνησης συμμόρφωσής του με τον Κανονισμό της δομής μας και δεν είναι σήμερα τρόφιμος του  Παραρτήματος Προστασίας Παιδιού Δράμας (πρώην Ορφανοτροφείο Δράμας).
  • Στον αναφερόμενο 18χρονο δεν απαγγέλθηκε  από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Δράμας κατηγορία  για ασέλγεια ,  παρά  μόνον οι κατηγορίες παράληψης λύτρωσης από κίνδυνο ζωής και χρήση ναρκωτικών ουσιών.
  • Τ’ αναφερόμενα δημοσιεύματα προξένησαν αρνητικά  και μειονεκτικά συναισθήματα στα παιδιά που είναι σήμερα φιλοξενούμενοι του Παραρτήματος Προστασίας Παιδιού Δράμας (για ευνόητους λόγους η πολιτεία άλλαξε τον τίτλο του Ορφανοτροφείου Δράμας πριν πολλά χρόνια).
  • Ανάλογα δημοσιεύματα θίγουν την υπόληψη και αξιοπρέπεια μιας ευάλωτης κοινωνικής ομάδας , όπως είναι οι ανήλικοι φιλοξενούμενοι του Παραρτήματος Προστασίας Παιδιού Δράμας και συμβάλλουν στον κοινωνικό στιγματισμό και αποκλεισμό τους, κάτι που σίγουρα κανείς δεν επιδιώκει.

και  σας παρακαλούν  θερμά  όπως προβείτε άμεσα στις δέουσες ενέργειες αποκατάστασης της αλήθειας, της πραγματικότητας και του αισθήματος δικαίου στους μικρούς φιλοξενούμενούς μας που προετοιμάζονται αξιοπρεπώς για να ενταχθούν στο κοινωνικό σύνολο.-