Σίγουρα δεν χρειαζόσασταν μία μελέτη να σας το πει αυτό, το σεξ είναι όμως ένα από τα πιο ουσιώδη συστατικά για να διατηρηθεί μια σχέση ζωντανή.

Τον πρώτο καιρό το πάθος είναι αυτό που σας κινεί και τα πράγματα κυλούν ομαλά, όσο περνούν τα χρόνια όμως, δεν πρέπει να μένετε άπραγοι. Παρακάτω, απαριθμούμε τα σημαντικότερα λάθη που κάνουν τα ζευγάρια… στην κρεβατοκάμαρα:

Λάθος #1: Παίρνετε τα προβλήματά σας στο κρεβάτι.
Όταν πηγαίνετε στο κρεβάτι, είναι η ώρα να έλθετε ο ένας κοντά στον άλλο ή να κοιμηθείτε, δεν είναι η ώρα να αναλύσετε τη μέρα σας και να απαριθμήσετε τα προβλήματα της ημέρας.

Λάθος #2: Παραλείπετε το σεξ επειδή δεν έχετε διάθεση.
Μην περιμένετε να βρείτε τη διάθεση και τον άπλετο χρόνο για να κάνετε σεξ, γιατί θα περιμένετε πολύ καιρό. Κάντε το με την πρώτη ευκαιρία, ακόμη κι αν είστε τρελαμένοι με υποχρεώσεις και δεν έχετε χρόνο- δεν φαντάζεστε πόσο θα ευχαριστηθείτε που το κάνατε. Θα σας βοηθήσει να αισθανθείτε πιο κοντά με τον σύντροφό σας, ενώ οι ενδορφίνες που εκλύονται με το σεξ, θα μειώσουν το στρες και θα σας βοηθήσουν να κοιμηθείτε πιο καλά τη νύχτα.

Λάθος #3: Περιμένετε την κατάλληλη περίσταση.
Μην περιμένετε μια ειδική περίσταση ή να έχετε μία έξοδο με τον σύντροφό σας για να κάνετε σεξ. Η πραγματικότητα είναι ωστόσο πως μετά από ένα λουκούλλειο γεύμα και αρκετά ποτήρια κρασί, δεν θα θέλετε τίποτα άλλο από το να κοιμηθείτε!

Λάθος #4: Ανησυχείτε για το πόσο καλός/καλή είστε στο κρεβάτι.
Ο καθημερινός βομβαρδισμός μας με ερωτικές εικόνες, δημιουργεί αμφιβολίες για το πόσο καλοί είμαστε στο κρεβάτι. Αυτό βέβαια δεν πρέπει να σημαίνει ότι θα πρέπει να αναμένετε επιδόσεις πορνοστάρ.

Λάθος #5: Μην παίρνετε πράγματα ως δεδομένα.
Πότε ήταν η τελευταία φορά που είχατε έναν ειλικρινή διάλογο με τον σύντροφό σας; Λόγω των υποχρεώσεων, οι περισσότεροι από εμάς περνάμε τον περισσότερο χρόνο με τον σύντροφό μας, έχοντάς τον κοιμισμένο δίπλα μας! Περάστε λίγο περισσότερο χρόνο με τον άνθρωπό σας, πριν κλείσετε τα μάτια σας.

Λάθος #6: Δεν μιλάτε για τις σεξουαλικές σας ανάγκες.
Το να μην έχει ένα ζευγάρι έναν ανοιχτό και ειλικρινή διάλογο είναι ένα από τα πιο βασικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα σύγχρονα ζευγάρια. Θέλετε να κάνετε σεξ πιο συχνά; Θέλετε να δοκιμάσετε κάτι νέο; Μιλήστε ανοιχτά! Πολλές φορές ακόμη και με τους ανθρώπους με τους οποίους συνδεόμαστε, δεν μιλάμε ανοιχτά για τις ανάγκες και τις επιθυμίες μας. Λόγω ντροπής ή φόβου, σιωπούμε, όμως ο σύντροφός σας δεν είναι μάντης να καταλάβει τι θέλουμε. Ακόμη και η διαφωνία είναι εποικοδομητική- και σε πολλές περιπτώσεις μπορεί να καταλήξει σε μια καυτή ερωτική συνεύρεση.

stogiatro.gr