Γράφει ο Αλέξανδρος Παυλικιάνος

Η ανάρτηση του Κ. Ζαγναφέρη στο Facebook, αποδεικνύει περίτρανα για μία ακόμη φορά την ύπαρξη του “κράτους” των Αθηνών όπου ανεξαρτήτως χρώματος και κόμματος, αποφασίζει αυτό για εμάς εδώ στην Περιφέρεια και σε όλη την περιφέρεια, χωρίς εμάς.

Στερούν στους συντοπίτες μας  το δικαίωμα του εκλέγεσθαι αν δεν είναι αρεστός ή αν δεν εξυπηρετεί τα πάσης φύσεως τους συμφέροντα. (Ας μην χαζογελάν κάποιοι από τα υπόλοιπα κόμματα, ακόμη και της κυβέρνησης, έρχεται η σειρά τους για να τους αδειάσει η Αθήνα).

Αν πάλι ο πολίτης έχει το δικαίωμα του του εκλέγειν θα του “βάλλουν” εμβόλιμα υποψήφιους της αρεσκείας τους χωρίς να δίνουν το δικαίωμα και τις δυνατότητες της επιλογής.

Η Αθήνα τα τελευταία χρόνια, μετά την μεταπολίτευση, ανεξάρτητα από το χρώμα και το λογότυπο του κόμματος,  λειτουργεί ακριβώς στο ίδιο μοτίβο με βάση την ίδια συνταγή. “Ποτίζει”  έντεχνα, από παιδιά,  τους πολίτες της περιφέρειας,  ανεξάρτητα με το μορφωτικό τους επίπεδο, την αγάπη για τα κοινά, δημιουργεί φυτώριο και την σωστή περίοδο θερίζει, ανδρώνει πολιτικά πρόσωπα και έναντι ευτελούς τιμήματος, τους αξιοποιεί όχι για το καλό του τόπου, αλλά για να κρατά το τιμόνι και τον έλεγχο της περιφέρειας για το “δικό” της καλό.

Αδιάψευστος μάρτυρας το τελικό αποτέλεσμα. Ένα αποτέλεσμα που μεταφράζεται στην  κατανομή πόρων για την περιφέρεια, ανάλογα με αυτόν που έχει πρόσβαση στο κέντρο, ανάλογα με τους ποιους κομματικούς στόχους θα πετύχει και αν το όφελος που θα προκύψει, είναι καλό για την Αθήνα θα εξαρτηθεί η παραμονή του και  η μακροημέρευση της πολιτικής παρουσίας του εκλεγμένου αντιπροσώπου τους στην περιφέρεια.

Στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη το κόμμα της ΝΔ “βγήκε” λίγο έξω από τα νερά του με την εκλογή του Κ. Μητσοτάκη και τον ξαφνικό χαμό του Γ. Παυλίδη. Το πράγμα θα χαλούσε αν έβγαινε κάποιος Καραμανλικός, κάποιος ξώφαλτσος-πάντα για Νεοδημοκράτες μιλάμε- ο Κ. Μητσοτάκης ήρθε δεν ήρθε στην Περιφέρεια μία,  άντε δύο φορές, οπότε δεν είχε ιδία γνώμη, άρα έπρεπε να βασιστεί στα δικά του στελέχη, άλλωστε δεν πρόλαβε με την ανάληψη της ηγεσίας του κόμματος να “μεγαλώσει” και να “ποτίσει” δικά του παιδιά, αξίζει να σημειωθεί ότι τα δικά του παιδιά στην Περιφέρεια, κρίνοντας από την Ξάνθη, είναι παιδιά της αρπαχτής, της ευκαιρίας, “παιδιά”  που δεν κολλούσαν σε καμία άλλη ομάδα, τού έμειναν αμανάτι και γνωρίζει πολύ καλά ο Μητσοτάκης ότι κανένα “παιδί” του δεν είναι δικό του και αναγκάστηκε εκ των πραγμάτων να τα “υιοθετήσει” και μερικά από αυτά τα νόθα “παιδιά” , να κρατήσει, στέλνοντας όμως τους “μανδαρίνους” του και πολύ σωστά αναφέρετε έτσι ο Κ. Ζγναφέρηςμ  για να τα ελέγχει.

Βεβαίως και το ερώτημα παραμένει. Πότε ο πολιτικός κόσμος της Περιφέρειας, θα απαγγιστρωθεί από την Αθήνα; Πότε θα δημιουργήσει πόρους για να έχει η Αθήνα ανάγκη την Περιφέρεια όπως γίνεται σε όλο τον πολιτισμένο κόσμο;

Τέλος το ερώτημα που θέτει ο Κ. Ζγναφέρης εύλογο. Έτσι ο πρόεδρος της ΝΔ, εν δυνάμει κυβερνήτης θα διοικήσει τούτον τον δύσμοιρο λαό;

Ακολουθεί η ανάρτηση του Κ. Ζαγναφέρη.

Ή ΑΠΟΔΡΑΣΗ ΤΩΝ ΔΕΚΑΞΙ

Σαν ένας απλός πολίτης και εχων το δικαίωμα εκ του νόμου του εκλέγεσθαι στην θέση του εκλιπόντος Περιφερειάρχη Γεωργίου Παυλίδη , αποφάσισα να θέσω τον εαυτό μου στην κρίση των τριάντα πέντε συναδέλφων μου περιφερειακών συμβούλων .
Υπηρετώντας ιδεολογικά και κομματικά ένα χώρο πάνω από σαράντα χρόνια με προσήλωση και αφοσίωση περίμενα επειδή δεν ήμουν ο εκλεκτός των Αθηνων να σιωπησουν απέναντι στην υποψηφιότητα μου .
Δυστυχώς αντιμετωπιστηκα πολύ σκληρά και με αφόρητη πίεση να αποσυρθω λες και ήμουν “καταζητούμενος” από τους διάφορους μανδαρινους των Αθηνων που όλοι μιλούσανε εκ μέρους του προέδρου.
Άτομα που δεν γνωρίζουν που βρίσκεται η περιφέρεια μας και ούτε πρόκειται να την επισκεφθούν πάλι , θέλουν να αποφασίζουν για το μέλλον μας.
( Επί του θέματος θα επανέλθω σύντομα )
Εκείνο που με προβληματίζει είναι ενώ η χώρα καταρρέει και ή ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ έρχεται να κυβερνήσει , αν τα παραπάνω γεγονότα αποτελούν δείγμα γραφής του τρόπου επιλογής των στελεχών που θα πλαισιώνουν την κυβέρνηση.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΤΟΥΣ 16 ΠΟΥ ΑΝΤΕΞΑΝ
Άλλωστε να είναι βέβαιοι ότι το μόνο που υπηρετώ στην πολιτική μου διαδρομή είναι ιδέες οράματα και το συμφέρον του τόπου .