Γράφει ο Αλέξανδρος Παυλικιάνος

 

«Αποκτήσαμε πρόσβαση στην μειονότητα»

Με αφορμή την στήριξη του κ. Μέτιου από το σύνολο σχεδόν των μειονοτικών περιφερειακών συμβούλων και την απευθείας ανάμιξη του Προξενείου στην εκλογική διαδικασία, με την ανοχή ή συνεννόηση της Αθήνας, βγαίνει το συμπέρασμα ότι αυτό που την ενδιαφέρει, ανεξάρτητα από τις όποιες παραμέτρους, είναι ο άμεσος κομματικός έλεγχος του εκλογικού αποτελέσματος από την πρωτεύουσα.

Αυτό λένε τα στελέχη της ΝΔ, τα οποία όπως δείχνουν τα πράγματα, ζήλεψαν  την συμπεριφορά του ΠΑΣΟΚ και  του ΣΥΡΙΖΑ σε προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις.

Το γεγονός και μόνον ότι τα στελέχη της μειονότητας που απαρτίζουν το ψηφοδέλτιο της Περιφέρειας και των δήμων, στην πλειονότητα τους ελέγχονται από το Προξενείο, αυτό η Αθήνα, χωρίς να λαμβάνει υπ όψη της όλες τις παραμέτρους και προσδοκώντας πρόσκαιρο πολιτικό όφελος,  το αξιοποιεί στο έπακρο.

Αν η Θράκη μετατραπεί σε Κόσσοβο, αυτό λίγο τους νοιάζει και το είπε ευθέως το στέλεχος της ΝΔ σε off the record συζήτηση. «Αποκτήσαμε πρόσβαση σε μειονοτικούς ψήφους».

Βέβαια ο συνομιλητής μας, ανέφερε πώς αν η Θράκη γίνει Κόσσοβο θα αποφασιστεί από  δυνάμεις πολύ ποιο πάνω από την Ελλάδα και την Τουρκία. Οπότε, βρίσκει θεμιτή την συνεργασία των κομμάτων με το Προξενείο και τα στελέχη που προωθεί με τον γνωστό Ανθελληνικό τρόπο, εξυπηρετώντας πλήρως τα συμφέρονται της Εξωτερικής Πολιτικής της Άγκυρας.

Αυτό, από τα κομματικά επιτελεία όλων των κομμάτων, θεωρείτε αποδεκτό…αρκεί οι ψήφοι της μειονότητας να κατευθυνθούν στο δικό τους κόμμα και να απολαύσουν αυτοί τα οφέλη της εξουσίας.

Κυνισμός, χειραγώγηση ή  απερισκεψία;