Της…ταμπέλας το κάγκελο

 

Μία πινακίδα αφήνει ανενεργό τον νόμο και κανένας δεν μιλάει.

Σε προηγούμενο ρεπορτάζ πρίν από περίπου ένα μήνα είχαμε αναδείξει το πρόβλημα αλλά και την λύση του.

Υπάρχει ψηφισμένος νόμος του κράτους που λέει ξεκάθαρα, σε ότι αφορά την περιοχή μας και ποιο συγκεκριμένα τον εθνικό δρόμο Κομοτηνής Λάγους Ξάνθη όπου απαγορεύεται ρητά οι νταλίκες που έρχονται από το εξωτερικό και κυρίως από την Τουρκία να μην παρακάμπτουν την Εγνατία Οδό για να αποφύγουν τα διόδια του Ιάσμου.

img_20161030_130107

Το ρεπορτάζ που πραγματοποιήσαμε και φιλοξενήσαμε τις δηλώσεις του Αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης Κ. Ζαγναφέρη αλλά και του Αστυνομικού Διευθυντή κ. Ευάγγελου Γκίκα, μείναμε με την αίσθηση, όπως και όλοι οι Ξανθιώτες ότι η τροχαία της Ξάνθης θα προέβαινε σε έλγχο κυκλοφορίας των…αλοδαπών οχημάτων που χρησιμοποιούν τον Εθνικό δρόμο Κομοτηνής –Λάγος – Ξάνθης με ότι κινδύνους αυτό περικλύει για τους πολίτες από τα διερχόμενα χωριά και φυσικά την καταστροφή του οδοστρώματος, κυρίως όμως την πρόκληση ατυχημάτων.

Σχετικά με την σήμανση απαγόρευσης της κυκλοφορίας στον Εθνικό δρόμο, πάνω στην Εγνατία οδό αλλά και στις εξόδους, αυτή δεν πραγματοποιήθηκε με ευθύνη της Εγνατίας οδού, όπου σημειωτέον θα τοποθετήσει και νέους σταθμούς διοδίων για να αρμέξει ακόμη περισσότερο τους φουκαράδες ΙΧήδες, γιατί τα μεγάλα ψάρια που είναι οι νταλίκες, περνούν ανενόχλητα από τους Εθνικούς δρόμους χωρίς να την πληρώνουν,  σακατεύοντας το οδόστρωμα και δημιουργώντας συνθήκες ατυχημάτων.

Για την ιστορία και την αποφυγεί όλων των παραπάνω η Εγνατία οδός δεν βάζει μερικές ταμπέλες απαγόρευσης της κυκλοφορίας στους Εθνικούς δρόμους με αποτέλεσμα να μην μπορεί ο Αντιπεριφερειάρχεις να προσθέσει και αυτός με την σειρά του απαγορευτικές πινακίδες στο ύψος του Εθνικού δρόμου που έχει την ευθύνη και τέλος πολύ σωστά η τροχαία να κάνει τους απαραίτητους ελέγχους.

img_20161030_130110

Τελικο συμπέρασμα; Η Εγνατία οδός ενώ κατασκευάζει πολύ μεγάλα έργα υποδομών, δεν βάζει μία ταμπέλα για να προστατευσει τα συμφέροντα της.

Ελπίζουμε τώρα που αναλαμβάνει τα καθήκοντα Περιφερειάρχη ο κ. Μέτιος να πιέσει την ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟ για να βάλλει μία ταμπέλα και να ησυχάσει ο κοσμάκης από τα θηρία που κυκλοφορούν ανάμεσα του.

Είδες τι κάνει μία ταμπέλα στην Ελλάδα; Απενεργοποιεί έναν ολόκληρο νόμο.

Πώς γίνεται και οι νόμοι που «σφάζουν» οικονομικά   τον Έλληνα πολίτη να εφαρμόζονται ακόμη και πριν ψηφιστούν και ένας νόμος που αφορά την ασφάλεια του πολίτη να μην ενεργοποιείται για μία ταμπέλα.

Τα συμπεράσματα δικά σας.

img_20161030_160318