ΑΚΑΜΠΤΟΙ ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΤΑΦΗΣ ΤΩΝ ΝΕΚΡΩΝ ΗΡΩΩΝ ΤΗΣ Β. ΗΠΕΙΡΟΥ

 

Λαμπρή η χθεσινή ημέρα στην Ξάνθη, αφού ο κόσμος της Ξάνθης με την παρουσία του τίμησε τους νεκρούς του 40-41 στην προσπάθεια να υποτάξουν την Χώρα μας οι δυνάμεις του Άξονα.

Η Ξάνθη τίμησε τους νεκρούς ήρωες με την θεία δοξολογία, την κατάθεση στεφάνων και την πολύ καλή παρέλαση των μαθητών και των στρατιωτικών τμημάτων, σε πείσμα των «προοδευτικών» δυνάμεων της Χώρας που επιδιώκουν με οποιονδήποτε τρόπο να αποκόψουν τους Έλληνες από την ένδοξη ιστορία τους.

Μετά το πέρας της παρέλασης ακολούθησαν δηλώσεις.

 

ΣΕΒΑΣΜΙΟΤΑΤΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΞΑΝΘΗΣ

 

Ο Σεβασμιότατος μητροπολίτης Ξάνθης και Περιθεωρείου έστειλε για μία ακόμη φορά μήνυμα ενότητας, αγάπης και ομοψυχίας χωρίς να κρύψει την ικανοποίηση του για την μαθητιώσα νεολαία που μένει παγερά αδιάφορη στα κελεύσματα της ασχήμιας.

Ο Σεβασμιότατος Ξάνθης δεν παρέλειψε να επαινέσει τα στρατευμένα παιδιά της Πατρίδος.

Ευχήθηκε σε όλους Χρόνια πολλά.

ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ

 

Ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης, Υπουργός παρά τω Πρωθυπουργό και άνθρωπος για όλες τις δουλειές, συνδαιτυμόνας μεταξύ των δύο κομμάτων της συγκυβέρνησης, παρέστη στην εξέδρα των επισήμων και μετά το πέρας της παρέλασης και με αφορμή τις δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας Π. Παυλόπουλου στα ελευθέρια της Κομοτηνής, έστειλε μήνυμα στις προξενικές αρχές της Τουρκίας να σέβονται τους νόμους του κράτους.

Κάνοντας αναφορά στα γεγονότα της Βορείου Ηπείρου και τον άνισο αγώνα των Ελλήνων κατά των Ιταλών είπε ότι όταν οι Έλληνες είναι ενωμένοι κάνουν θαύματα.

Απαντώντας σε ερώτημα της xanthitimes.gr σχετικά με την ταφή των 7000 περίπου άταφων νεκρών Ελλήνων ηρώων του Αλβανικού Έπους 40-41 και αν υπάρχει διπλωματική πρωτοβουλία για να ταφούν, ο κ. Κουίκ απάντησε λέγοντας ότι η διπλωματική προσπάθεια είναι συνεχείς και ο ΥΠΕΞ κ. Κοτζιάς το θέτει επανειλημμένα σε συζητήσεις με την πλευρά των διπλωματών της Αλαβανίας αλλά το αντίστοιχο ΥΠΕΞ της Αλβανίας δεν «ανοίγει» εδώ και πολλά χρόνια το θέμα

 

Κ. ΖΑΓΝΑΦΕΡΗΣ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΞΑΝΘΗΣ

 

Ο Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης, Κ. Ζγναφέρης μιλώντας για τον ηρωισμό των ηρώων του 1940 ανέφερε ότι ενέπνευσαν τις γενιές του 50 και 60 να δημιουργήσουν και να ισχυροποιήσουν την Ελλάδα.

Τόνισε την ανάγκη της μεταλαμπάδευσης των ιδανικών από αυτή την γενιά στις νεότερες για να μπορέσει η Ελλάδα να ξαναφτάσει στο σημείο που βρισκόταν πριν από την οικονομική κρίση.

Τέλος αφού ευχήθηκε εξέφρασε την ελπίδα ότι του χρόνου θα είμαστε καλλίτερα ως Χώρα και ως Θράκη.

 

ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΡΕΜΖΙΣΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

 

Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Γιάννης Δρεμσίζης, τόνισε την ανάγκη οι νέες γενιές να μάθουν την ιστορία αλλά και να διδαχτούν από αυτή προσβλέποντας στο μεγαλείο ψυχής των προγόνων μας που με τις πράξεις και τα έργα τους πρέπει να είναι ο φάρος.

Εξέφρασε την ικανοποίηση του για την παρουσία των Ξανθιωτών στις εκδηλώσεις της επετείου του «ΟΧΙ» σημειώνοντας πώς Δήμος, Περιφέρεια και Κράτος πρέπει να δουλέψουν ομόψυχα για να βγει από το τέλμα η Χώρα.