Συνελήφθη 24χρονος υπήκοος Αλγερίας ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας 7 μη νόμιμους μετανάστες

 

Συνελήφθη χθες (26-10-2016) το πρωί, στην Εθνική Οδό Ορμενίου – Αρδανίου (βόρειο κόμβο Διδυμοτείχου), από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ορεστιάδας, 24χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλγερίας, ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας επτά (7) μη νόμιμους μετανάστες. Πέντε (5) από τους διακινούμενους ήταν υπήκοοι Συρίας και δύο (2) υπήκοοι Ιράκ.

 

Αναλυτικότερα, στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον 24χρονο, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και να μεταφέρει με αυτό, παράνομα, στο εσωτερικό της χώρας επτά (7) μη νόμιμους μετανάστες.

 

Η σχετική δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του δράστη περιλαμβάνει και το αδίκημα της απείθειας, καθόσον αυτός δεν υπάκουσε σε σήμα στάσης των αστυνομικών.

 

Κατασχέθηκε ένα (1) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και ένα (1) κινητό τηλέφωνο.

 

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ορεστιάδας, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Ορεστιάδας.

 

 

 

Σύλληψη ημεδαπού για παραβάσεις των νόμων περί ναρκωτικών, περί εθνικού τελωνειακού κώδικα και περί όπλων

 

Κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, πάνω από μισό κιλό λαθραίου καπνού ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης και 1 κυνηγετικό όπλο

 

Συνελήφθη χθες (26-10-2016) το μεσημέρι, σε χωριό της Ροδόπης, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Κομοτηνής, 50χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για παραβάσεις των νόμων περί ναρκωτικών, περί εθνικού τελωνειακού κώδικα και περί όπλων.

 

Αναλυτικότερα, , οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον δράστη, διότι σε έρευνα που πραγματοποίησαν στην οικία του εντόπισαν και κατέσχεσαν:

 

  • 1 νάιλον συσκευασία με καπνό, βάρους 667 γραμμαρίων, για τον οποίο δεν έχουν καταβληθεί στο δημόσιο οι ανάλογοι φόροι και δασμοί
  • 6 συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους 23,8 γραμμαρίων
  • 14 αυτοσχέδια τσιγάρα, που περιείχαν ακατέργαστη κάνναβη αναμεμειγμένη με καπνό
  • 1 κυνηγετικό όπλο, για το οποίο δεν κατείχε την απαιτούμενη άδεια

 

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Κομοτηνής.

 

Συνελήφθη 42χρονος ημεδαπός κατηγορούμενος για παράβαση της νομοθεσίας περί πνευματικής ιδιοκτησίας   

 

Συνελήφθη χθες (26-10-2016) το απόγευμα, στη Δράμα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Δράμας, 42χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας περί πνευματικής ιδιοκτησίας.

 

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί σε συνεργασία με εκπροσώπους της Εταιρείας Προστασίας Οπτικοακουστικών Έργων, πραγματοποίησαν έλεγχο σε επιχείρηση, στην πόλη της Δράμας, όπου εντόπισαν τον 42χρονο προσωρινά υπεύθυνο, να κατέχει και να διαθέτει προς πώληση εξακόσιους εννέα (609) κλεψίτυπους ψηφιακούς δίσκους εικόνας και ήχου (DVD), τους οποίους κατέσχεσαν.

 

Από τους χώρους της επιχείρησης κατασχέθηκαν επίσης ένας (1) φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής και ένας (1) εξωτερικός σκληρός δίσκος.

Στη σχετική δικογραφία περιλαμβάνεται επίσης ένας 33χρονος ημεδαπός,  ιδιοκτήτης της επιχείρησης, ο οποίος απουσίαζε κατά τον έλεγχο και αναζητείται.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Δράμας, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Ασφάλειας Δράμας.

 

 

 

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

 

Συνελήφθησαν την 26-10-2016 το μεσημέρι, στην Αλεξανδρούπολη, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., δύο (2) ημεδαποί, ηλικίας 29 και 16 ετών, διότι, εντοπίστηκαν να επιχειρούν να αφαιρέσουν από μη λειτουργικό δημοτικό κτίριο, στην πόλη της Αλεξανδρούπολης, σωλήνες χαλκού.

 

 

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΡΟΔΟΠΗΣ

 

Σύλληψη 4 ατόμων για απόπειρα κλοπής και φθορά ξένης ιδιοκτησίας Συνελήφθησαν την 26-10-2016 το πρωί, σε χωριό της Ροδόπης, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Σαπών, τρεις (3) ημεδαποί, ηλικίας 27, 16, 15 ετών και ένας 14χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Βουλγαρίας, διότι αποπειράθηκαν να αφαιρέσουν μία μπαταρία από μηχάνημα έργων, προκαλώντας φθορές σε αυτό.
 

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΞΑΝΘΗΣ

 

Σύλληψη 44χρονης ημεδαπής για κλοπή ηλεκτρικού ρεύματος Συνελήφθη την 26-10-2016 το απόγευμα, στην Ξάνθη, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Ξάνθης 44χρονη ημεδαπή, διότι, όπως προέκυψε, κατά το χρονικό διάστημα από 11-4-2013 έως 26-10-2016, προέβαινε σε κλοπή ηλεκτρικού ρεύματος από τη ΔΕΔΔΗΕ, έχοντας παραβιάσει τον μετρητή παροχής ηλεκτρικού ρεύματος στην οικία όπου διαμένει, στην πόλη της Ξάνθης.