Την Παρασκευή 21 Οκτωβρίου,  παρουσιάστηκε στον Πολιτιστικό Πολυχώρο της καπναποθήκης «Π»,  του Ιδρύματος  Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης, το βιβλίο

«Ο ΤΥΡΟΚΟΦΤΕΡΟΣ»

 

της αστυνομικού και βραβευμένης από την Ύπατη Αρμοστεία του Ο.Η.Ε., συγγραφέα, Φωτεινής Κωνσταντοπούλου.

 

Ο Τυροκοφτερός είναι ένα κομμάτι τυρί που αποφασίζει να γράψει μια αυτοβιογραφική και διασκεδαστική, ιστορία που μέσα από στιγμές γέλιου θα χαρίσει στα παιδιά και σημαντικές γνώσεις. Γνώσεις που δε μαθαίνουν πια, καθώς η ζωή στην πόλη δε δίνει πολλές ή σχεδόν καθόλου ευκαιρίες για να έρθουν σε επαφή με τις διαδικασίες παραγωγής των τροφίμων, αλλά και τη σπουδαιότητα αυτών…

 

 

Η εκδήλωση οργανώθηκε, υπό την αιγίδα του Κέντρου Πολιτισμού του Δήμου Ξάνθης, από το Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης, την Αστυνομική Διεύθυνση Ξάνθης και τις εκδόσεις «Ελληνοεκδοτική».

Το βιβλίο προλόγισε η Ραλού Βλαχοπούλου, εκπαιδευτικός, Υπεύθυνη Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων για παιδιά, του Ιδρύματος Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης.

Την ίδια ημέρα το πρωί ο Διευθυντής, το εκπαιδευτικό προσωπικό και οι μαθητές του 6/θ Μειονοτικού Δημοτικού Σχολείου  Σμίνθης  υποδέχθηκαν με ιδιαίτερη χαρά   τη συγγραφέα στην Σμίνθη. Η κ. Κωνσταντοπούλου  παρουσίασε το βιβλίο της, δώρισε από ένα αντίτυπο σε κάθε παιδί  και  παράλληλα μαζί με τους εκπαιδευτικούς του σχολείου και τους συνεργάτες του Ιδρύματος οργάνωσε μια ξεχωριστή δραστηριότητα για την ανάδειξη των εννοιών της υγιεινής διατροφής αλλά και της αγάπης, της αλληλοβοήθεια και της αλληλεγγύης.

Το Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης αισθάνεται την υποχρέωση να ευχαριστήσει αρχικά την συγγραφέα Φωτεινή Κωνσταντοπούλου που μας τίμησε για άλλη μια φορά με την παρουσία της και έπειτα όλους όσους συνέβαλαν στην επιτυχία των εκδηλώσεων: Τον Διευθυντή Αστυνομίας Ξάνθης, κ. Ευάγγελο Γκίκα, τον υπασπιστή, Αστυνόμο κ. Νεκτάριο Ορφανίδη, την Διοικητή του Αστυνομικού Σταθμού Μύκης κα. Χρύσα Καζάκου, τον Πρόεδρο του Κέντρου Πολιτισμού Δήμου Ξάνθης, κ. Πασχάλη Λύρατζη, την προϊσταμένη  του Κέντρου κα Αριστέα Αλατά, τον Διευθυντή του Μειονοτικού Δημοτικού Σμίνθης κ. Νουρεντίν Κιγιτζή, την υποδιευθύντρια κα. Βασιλική Τσαμούρη και όλους τους εκπαιδευτικούς του σχολείου, την Ραλού Βλαχοπούλου, Υπεύθυνη Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων για παιδιά, του Ιδρύματος Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης, τις εκπαιδευτικούς του Κοινωνικού Φροντιστηρίου Σμίνθης του Ιδρύματος, Πετρούλα Δαλακούρα και Νικολέτα Ρεκάρη, τον εκδότη-βιβλιοπώλη, κ. Μιχάλη Σπανίδη και τους ιδιοκτήτες του  Εστιατόριου-Καφέ «ΒΙΩΝ», αφους Καρπούζη.