Με αναφορά στο κόστος μεταφοράς των προς ανακύκλωση απορριμάτων από την Σταυρούπολη, απάντησε στην ερώτηση του Μ. Φανουράκη εκπροσώπου της Κοινωνίας Δημοτών μιας και απουσίαζε ο επικεφαλής Θ. Ξυνίδης και ο πρόεδρος του Δ. Σ. Ξάνθης δεσμεύθηκε στον Δ. Μπένη που έθεσε το ερώτημα σχετικά με την “στέγαση” των παρατάξεων ότι το  θέμα θα λυθεί άμεσα.

Όπως ανέφερε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος καθαριότητας Μπόζ Ραμαδάν θα μπούνε κάδοι ανακύκλωσης στην Σταυρούπολη (μπλε) άμεσα και θα διατεθεί όχημα μεταφοράς των, προς ανακύκλωση στο ΚΔΑΥ, απαντώντας στο δεύτερο σκέλος της ερώτηση του Φανουράκη ο κ. Μπόζ Ραμαδάν ανέφερε ότι στην παρούσα φάση μας ενδιαφέρει το κέρδος που θα προκύψει στο τέλος της χρονιάς, για το περιβάλλον.

Η ερώτηση του Μ. Φανουράκη έχεις ως εξής: “Παρακαλώ κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ξάνθης σήμερα στις 24 Οκτωβρίου  2016, να εισαγάγετε προς απάντηση από τον κ. Δήμαρχο ή τον αρμόδιο αντιδήμαρχο προ ημερήσιας διάταξης το εξής ερώτημα:

Μάθαμε ότι διενεργείται έλεγχος για το πώς ανταποκρίνεται ο Δήμος Ξάνθης στο πρόγραμμα ανακύκλωσης και εντοπίστηκε απουσία των μπλε κάδων στο Δημοτικό Διαμέρισμα Σταυρούπολης.

-Για ποιόν λόγο γίνεται αυτό ενώ ο Δήμος Μύκης έχει τοποθετήσει μπλε κάδους και στο τελευταίο σημείο του;

-Ποιος ευθύνεται για την απώλεια των εσόδων για το Δήμο από την ανακύκλωση και την περιβαλλοντική επιβάρυνση”;

Όσο για το ερώτημα του Δ. Μπένη σχετικά με την εξεύρεση χώρου στέγασης των παρατάξεων της αντιπολίτευσης ο πρόεδρος του Δ.Σ. Γιάννης Δρεμσίζης, δεσμεύτηκε ότι άμεσα θα συναντηθεί με τους επικεφαλής της αντιπολίτευσης  προκειμένου να συζητήσουν την πρόταση τους για την ανεύρεση στέγης.

Νιος ήμουν και γέρασα και ακόμα η αντιπολίτευση ψάχνει κεραμίδι για να βάλει το κεφάλι της.