Θα στηρίξει τον αγώνα τους η κοινωνία της Ξάνθης;

 

Με ανακοίνωση τους οι εκπαιδευτικοί της Ξάνθης οργανώνουν την Τρίτη συλλαλητήριο για την παιδία και ζητούν την στήριξη των Ξανθιωτών προβάλλοντας συντεχνιακά αλλά και εκπαιδευτικά θέματα.

 

ΤΡΙΤΗ 25 ΟΚΤΩΒΡΗ 18:30΄ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ

ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ

 

Αγαπητοί γονείς,

1 ½  μήνας πέρασε από την έναρξη των μαθημάτων στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση και η «κανονικότητα» που ανακοίνωσε ο Υπ. Παιδείας της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ στον αγιασμό σημαίνει:

“1 εκπαιδευτικός στην παράλληλη στήριξη σε 2 ή σε 3 παιδιά με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες

“Παιδιά δημοτικού και νήπια που χρήζουν βοήθειας εκπαιδευτικών ειδικής αγωγής, χωρίς βοήθεια στα σπίτια τους.

“Νήπια εξουθενωμένα να επιστρέφουν στα σπίτια τους αρκετή ώρα μετά το τέλος του προγράμματός τους λόγω των περικοπών στις μεταφορές

“Εκπαιδευτικούς που μετακινούνται σε άλλα σχολεία, αφήνοντας το τμήμα τους χωρίς εκπαιδευτικό.

“Εκπαιδευτικούς ειδικοτήτων να γυρνάνε 4 και 5 σχολεία για να συμπληρώσουν ωράριο δημιουργώντας σχολεία κέντρα – διερχομένων.

“Απαράδεκτες υποδομές σε μια σειρά σχολείων και νηπιαγωγείων.

“Χιλιάδες συναδέλφους αναπληρωτές που δουλεύανε χρόνια  απολυμένους λόγω της δημιουργίας του μίνι ΕΑΕΠ ελέω δημοσιονομικού κόφτη

“Απώλεια οποιουδήποτε παιδαγωγικού χαρακτήρα είχε το ολοήμερο δημοτικό και  νηπιαγωγείο με την κατάργηση του υπεύθυνου ολοημέρου στο δημοτικό και την διάλυση στην ουσία των ολοήμερων τμημάτων στο νηπιαγωγείο.

“Διάλυση των εργασιακών σχέσεων των εκπαιδευτικών με ενίσχυση των ελαστικών σχέσεων εργασίας στα σχολεία, υποχρεωτικές μετακινήσεις ,κτλ.

 

Η κατάσταση στην παιδεία των παιδιών σου είναι άμεσα συνδεδεμένη με τα προβλήματα που βιώνεις και στις άλλες πλευρές τη ζωής σου. Με την ανεργία, τη μη καταβολή των δεδουλευμένων στη δουλειά, τη  φοροληστεία.

Όταν θέλουν το παιδί σου φτηνό – ευέλικτο εργατικό δυναμικό για  να αυξάνουν τα κέρδη τους οι επιχειρηματικοί όμιλοι, για ποιο λόγο να δώσουν βάρος στη μόρφωση των παιδιών σου; Προτιμούν προφανώς να εξοικονομούν χρήματα που θα τα δίνουν «ζεστό χρήμα» για τις επενδύσεις τους.

 

Η παιδεία είναι υπόθεση  δημόσιο αγαθό  και είναι υπόθεση ολόκληρης της κοινωνίας

Εκπαιδευτικοί και γονείς μαζί να αγωνιστούμε για:

 

  • Άμεση απόσυρση των υπουργικών αποφάσεων για το νέο σχολείο, δημοτικό και νηπιαγωγείο.
  • 14χρονο εκπαιδευτικό σχεδιασμό με: Ενιαίο 12χρονο δημόσιο δωρεάν υποχρεωτικό σχολείο και 2χρονη υποχρεωτική δωρεάν προσχολική αγωγή.
  • Μαζικούς μόνιμους διορισμούς, τώρα.
  • Καμιά απόλυση αναπληρωτή.
  • Κανένα εκπαιδευτικό στην ανεργία.
  • Στήριξη της Ειδικής Αγωγής.
  • Απόδοση οργανικών θέσεων ειδικοτήτων, τώρα.
  • Μείωση διδακτικής ύλης.
  • Οργανικότητα στα μειονοτικά δημοτικά σχολεία 2 εκπαιδευτικοί προς 25 μαθητές.