Όσο και αν μας κακοφαίνεται ως Χώρα, όσο και αν ο Σόιμπλε έχει σε προτεραιότητα την διακυβέρνηση της δικής τους Χώρας και του δικού του πολιτικού προσανατολισμού, όμως, η αλήθεια είναι πικρή και πρέπει να λέγετε. Πόσο ποιο ξεκάθαρα να το πεί ο άνθρωπος. Εδω είναι σκληρό το παιγνίδι και δεν χωρούν συναισθηματισμοί και ωχαδερφισμός.  Ο λύκος λέει το αυτονόητο. Όσο και αν ελαφρύνει το χρέος μας, άλλωστε ελαφρύνθηκε γενναιόδωρα την πρώτη φορά, όσο και αν έρθει η ποσοτική χαλάρωση, δεν πρόκειται να γίνει τίποτε αν η κυβέρνηση δεν αλλάξει λογική, δεν γνοιαστεί πραγματικά για το κράτος και τους Έλληνες, χαΐρι δεν έχει.

Δεν είναι δυνατόν να έχεις στραγγαλίζει την επιχειρηματικότητα με τους δυσβάστακτους φόρους και να θέλεις να έρθει φρέσκο χρήμα στα κρατικά ταμεία με 1,5εκ ανέργους και 1εκ λαθρομετανάστες.

Σαφέστατα και το οικονομικό τσακάλι που ακούει στο όνομα Βόλφγκαν (λύκος) εξυπηρετεί τα συμφέροντα της Χώρας του όμως, όταν βλέπει την κυβέρνηση να ασχολείται με αλλότρια και όχι με την αποστολή της, δεν είναι βλάκας.  Θα “αρπάξει” στην κυριολεξία ότι μπορεί πριν το καράβι που ακούει στο όνομα Ελλάδα χτυπήσει στα βράχια.

Πικρή η αλήθεια αλλά, να λέγετε. Ο άνθρωπος είναι επαγγελματίας και θέλει να μιλά με επαγγελματίες και όχι με ιδεολήπτες.

Στην αριθμητική ένα και ένα κάνει δύο.

«Όλοι προσποιούνται ότι κάποια μορφή ελάφρυνσης του χρέους θα έκανε καλύτερα τα πράγματα στην Ελλάδα. Το μόνο πράγμα που θα άλλαζε είναι ότι θα μειωθεί ακόμη περισσότερο γενικά κάθε βούληση για να ασχοληθούν με μερικές μεταρρυθμίσεις» πρόσθεσε.