ΨΗΦΙΣΜΑ

 

Το Περιφερειακό Συμβούλιο της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

 

ΟΜΟΦΩΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ

την έκδοση του παρόντος ψηφίσματος και τις ακόλουθες ενέργειες σε ένδειξη  ελάχιστου φόρου τιμής για τον αδόκητο θάνατο του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Γεωργίου Παυλίδη, ως εξής:

 

  1. Να τεθεί η σορός σε λαϊκό προσκύνημα, συνοδεία καθ’ όλη τη διάρκειά του Περιφερειακών Συμβούλων της ΑΜΘ, από τις 15:00 το μεσημέρι σήμερα έως τις 16:00 όπου και θα ακολουθήσει η νεκρώσιμος ακολουθία.
  2. Να παραστεί σύσσωμο το Περιφερειακό Συμβούλιο κατά την τέλεση της εξόδου ακολουθίας του
  3. Να εκφράσει τη βαθιά θλίψη και τα ειλικρινή συλλυπητήρια των Αντιπεριφερειαρχών, των μελών του Περιφερειακού Συμβουλίου και της Εκτελεστικής Γραμματέως της ΠΑΜΘ, στους οικείους του Εκλιπόντος
  4. Οι σημαίες σε όλα τα κτίρια θα κυματίζουν μεσίστιες από την 8η πρωινή της 20ης Οκτωβρίου έως και το βράδυ τη 21ης Οκτωβρίου
  5. Να κατατεθεί στεφάνι στη σορό του εκλιπόντος, εκ μέρους του Περιφερειακού Συμβουλίου καθώς και στη μνήμη του να κατατεθούν χρήματα σε ένα κοινωφελές ίδρυμα ανά Π.Ε.
  6. Να τηρηθεί βιβλίο συλλυπητηρίων στον Ιερό Ναό και στα Γραφεία της έδρας της Περιφέρειας ΑΜΘ
  7. Να δοθεί το όνομά του στην αίθουσα Περιφερειακού Συμβουλίου στην Κομοτηνή και σε αντίστοιχους συνεδριακούς χώρους των Περιφερειακών Ενοτήτων
  8. Να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στην μνήμη του εκλιπόντος
  9. Το παρόν ψήφισμα να αναγνωσθεί από τον Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου στην εξόδιο ακολουθία, να αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και να δημοσιευθεί στον τύπο.

 

Ψήφισμα του Περιφερειακού Συμβουλίου Βορείου Αιγαίου για τον θάνατο του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Γεώργιου Παυλίδη

perifereia_voreiou_aigaioy

 

Στη Μυτιλήνη σήμερα, Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2016, το Περιφερειακό Συμβούλιο Βορείου Αιγαίου, συνήλθε εκτάκτως μετά τον αδόκητο θάνατο του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Γεώργιου Παυλίδη, κατά το οποίο, η Περιφερειάρχης, οι Αντιπεριφερειάρχες, ο Πρόεδρος και τα μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου εξέφρασαν τη βαθιά τους θλίψη για τον πρόωρο και άδικο θάνατο του συναδέλφου και Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Γεώργιου Παυλίδη .

Η είδηση του θανάτου του, βύθισε την Περιφερειακή Αυτοδιοικητική οικογένεια όλης της χώρας σε βαθύ πένθος.

Ο θεσμός από σήμερα είναι φτωχότερος.

Η Περιφερειάρχης, οι Αντιπεριφερειάρχες, ο Πρόεδρος και τα μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου, εκφράζουν τα ειλικρινή τους συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος και συμπαρίστανται ολόψυχα στο πένθος τους. Εκφράζουν επίσης τα  συλλυπητήρια τους στην κοινωνία της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Αποφάσισε Ομόφωνα:

– Να παραστεί η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κα Χριστιάνα Καλογήρου στην εξόδιο ακολουθία εκφράζοντας τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος και στα μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου Ανατολικής  Μακεδονίας και Θράκης.

– Να κατατεθεί στεφάνι στην σωρό του εκλιπόντος.

Ο εκπρόσωπος Τύπου των Ανεξάρτητων Ελλήνων Τέρενς Κουϊκ παρακολουθεί τον πρόεδρο Πάνο Καμμένο κατά τη διάρκεια διακαναλικής συνέντευξης στο Ζάππειο Μέγαρο, Αθήνα, την Πέμπτη 14 Ιουνίου 2012, ενόψει των βουλευτικών εκλογών στις 17 Ιουνίου 2012. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ

«Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΥΛΙΔΗΣ ΗΤΑΝ ΜΑΚΕΔΟΝΑΣ ΑΠΟ ΤΑ ΓΡΕΒΕΝΑ ΠΟΥ ΑΓΑΠΗΣΕ ΤΗ ΘΡΑΚΗ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΟΥ»

Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΡΑ ΤΩ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΩ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΗ ΞΑΝΘΗ ΓΙΑ ΤΗ ΚΗΔΕΙΑ ΤΟΥ Α-ΜΘ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ

Ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και μέλος του Εθνικού Συμβουλίου των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ, βρίσκεται εκτάκτως στην Ξάνθη για την εξόδιο ακολουθία και την κηδεία του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης Γιώργου Παυλίδη.

Πριν από λίγο έκανε την εξής δήλωση:

«Ο Γιώργος Παυλίδης ήταν ένας φίλος. Ο Γιώργος Παυλίδης ήταν ένας εξαιρετικός Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης. Ο Γιώργος Παυλίδης ήταν ένας Μακεδόνας από τα Γρεβενά, που αγάπησε τη Θράκη πιο πολύ και από την ιδιαίτερη πατρίδα του.

Στις τελευταίες Περιφερειακές εκλογές ήμασταν αντίπαλοι. Εκείνος με τον δικό του συνδυασμό του «ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ» και εγώ επικεφαλής του συνδυασμού των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ – ΘΡΑΚΗ – ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ».

Ήταν ένας προεκλογικός αγώνας με θέσεις και αντιπαραθέσεις, αλλά μοναδικός σε ευπρέπεια και σεβασμό μεταξύ όλων των συνδυασμών που πήραν μέρος. Χάρη και στον Γιώργο Παυλίδη, δείξαμε το πώς πρέπει να είναι μία προεκλογική αντιπαλότητα σε όλα τα επίπεδα. Εθνικά και Αυτοδιοικητικά.

Όσο διάστημα ήμουν Βουλευτής και Περιφερειακός σύμβουλος είχαμε μία εξαιρετική συνεργασία με απόλυτο αλληλοσεβασμό. Αυτό συνεχίστηκε και από τη θέση μου ως μέλος του Υπουργικού Συμβουλίου. Ως Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ.

Ποτέ ο Γιώργος δεν μου ζήτησε τα παράλογα. Πάντοτε μου κουβέντιαζε και διεκδικούσε τα αυτονόητα για την ευαίσθητη παραμεθόρια περιοχή της Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης.

Πρέπει να ομολογήσω, ότι ιδιαίτερα για τη Θράκη, αισθανόμουν μία σιγουριά με τον Γιώργο Παυλίδη και κυρίως απέναντι σε όλες τις εθνικές προκλήσεις, που δέχεται η περιοχή από τον Προξενικό παράγοντα.

Τελικά, τα χτυπήματα που δέχθηκε μέσα στην οικογένειά του είναι προφανές,  ότι ξεπέρασαν ακόμα και τις τεράστιες δυνάμεις που είχε.

Του εύχομαι καλό ταξίδι και απευθύνω στους οικείους του και τους συνεργάτες του, τα θερμά συλλυπητήρια των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ και του Προέδρου μας Πάνου Καμμένου, όλων των στελεχών του συνδυασμού «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ – ΘΡΑΚΗ – ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ και βεβαίως τα προσωπικά μου».

 

 

 

 

 

 

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΞΑΝΘΗΣ

Σ.Υ.Π.Ε.ΞΑ.

Το Δ.Σ. του Σ.Υ.Π.Ε.ΞΑ., εκ μέρους όλων των εργαζομένων της Π.Ε. Ξάνθης, εκφράζει τα βαθιά του συλλυπητήρια στην οικογένεια του Περιφερειάρχη Γ. Παυλίδη. Αποφασίστηκε να παρευρεθεί σύσσωμο το Δ.Σ. στην κηδεία και η αποστολή στεφάνου.

nd-grafeia-node-xanthi-2-1024x480Μόνο θλίψη προκαλεί η είδηση του θανάτου του Περιφερειάρχη Γιώργου Παυλίδη. Ένα εξέχον μέλος της κοινωνίας μας, της Περιφέρειάς μας και της παράταξής μας. Από σήμερα, η τοπική αυτοδιοίκηση και η Περιφέρειά μας είναι φτωχότερες.

Ο Γιώργος Παυλίδης υπήρξε μάχιμος δικηγόρος και υπηρέτησε την Τοπική Αυτοδιοίκηση για πάνω από 14 χρόνια με ήθος και ευρέπεια. Ένας άνθρωπος δημιουργικός με όραμα για τον τόπο, εργατικός, ανιδιοτελής που πάλεψε για το καλό της τοπικής κοινωνίας και της πατρίδας μέχρι τέλους. Αφήνει πίσω του στην διοίκηση της Περιφέρειας ένα δυσαναπλήρωτο κενό.

Εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του και τους οικείους του.

a-p-s-_aspis_xanthis_logoΤο Δ.Σ. του Α.Π.Σ. ΑΣΠΙΣ ΞΑΝΘΗΣ εκφράζει τη βαθιά του θλίψη για την απώλεια του Περιφερειάρχη Α.Μ.Θ., Γιώργου Παυλίδη και τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του.

 

 

mykisΟ Δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Μύκης, εκφράζουν τα θερμά και ειλικρινή τους συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος Περιφερειάρχη Α.Μ.Θ. κ. Γιώργου Παυλίδη. Υπήρξε ένας ευπρεπής πολιτικός, που με συνέπεια υπηρέτησε τα συμφέροντα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και της Θράκη

 

ΨΗΦΙΣΜΑ

 

rotary_2011Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ροταριανού Ομίλου Ξάνθης αποφάσισε όπως:

1) Εκφράσει τη βαθιά θλίψη του για τον αιφνίδιο θάνατο του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης και διακεκριμένου νομικού κ. Γεωργίου Παυλίδη, ο οποίος είχε τιμήσει με την παρουσία του και τη διάλεξή του με θέμα «Γνωστά και άγνωστα ιστορικά σημεία της Περιφέρειας ΑΜΘ» τις συνεστιάσεις του Ομίλου,

2) Εκφράσει τα συλλυπητήριά του προς τη σύζυγο, το τέκνο του και τους λοιπούς συγγενείς,

3) Καταθέσει στέφανο εις μνήμην του,

4) Παραστεί στη νεκρώσιμη ακολουθία,

5) Ματαιώσει κατά την ημέρα θανάτου του την καθιερωμένη συνεστίαση των μελών του Ομίλου,

6) Δημοσιευτεί το παρόν στον τοπικό τύπο