Ο Δήμαρχος και ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών στο Πούρναλικ

 

Στο Πούρναλικ και συγκεκριμένα στην πάροδο Κουντουριότου συναντήσαμε τον Δήμαρχο Ξάνθης Χ. Δημαρχόπουλο και τον Αντιδήμαρχο των Τεχνικών Υπηρεσιών Θωμά Ηλιάδη, οι οποίοι πήραν τους δρόμους και τα σοκάκια της περιοχής για να «τσεκάρουν» προβλήματα και να δουν την πορεία των εργασιών και των μικρών παρεμβάσεων που έγιναν στην γειτονιά.

Σε ένα από τα προβληματάκια, αλλά ουσιαστικά, που ανέδειξε η xanthitimes.gr τον συναντήσαμε.

Πριν τρείς ημέρες μεταφέραμε στην Xanthitimes.gr το παράπονο των γειτόνων για ένα μεταλλικό καπάκι της ΔΕΥΑΞ που έσπασε ή εκλάπη, όμως υπήρχε άμεσος κίνδυνος να πέσει κάποιο παιδί μέσα ή κάποιος διερχόμενος συμπολίτης μας και να κινδυνεύσει γενικότερα η σωματική του ακεραιότητα.

Μέσα σε μόλις τρεις ημέρες έγινε η κατασκευή του μεταλλικού καπακιού και τοποθετήθηκε. Μάλιστα, διερευνήθηκε από τον ίδιο τον δήμαρχο και τον αντιδήμαρχο, τρόπος να φωτιστεί το σοκάκι –πάροδος Κουντουριότου σε εκείνο το σημείο όμως, δεν υπήρχε στύλος της ΔΕΗ για να γίνει η σχετική παρέμβαση.

img_20161015_130617

Σημασία έχει ότι ο δήμος ανταποκρίθηκε άμεσα.

Ο δήμαρχος και ο Αντιδήμαρχος συνέχισαν πεζή την πορεία τους από την Κουντουριότου για την Τζαβέλα όπου εκεί το οδόστρωμα έχει τα μαύρα του τα χάλια.

Αναμένετε παρέμβαση και σε αυτόν τον πολυσύχναστο δρόμο της πόλης, όπου εκτός από τα πολλά αυτοκίνητα που διέρχονται και βαραίνουν το οδόστρωμα, είναι και δρόμος όπου φιλοξενεί πολλά παιδιά λόγω της ύπαρξης των σχολείων.

img_20161015_130613

Τέλος θέσαμε στον δήμαρχο, το ζήτημα της ηχορύπανσης λόγω γάμων και διαφόρων «εθίμων» με κύριο γνώρισμα τους την πολύ δυνατή ζωντανή μουσική, όπου πληροφορηθήκαμε και ποιο συγκεκριμένα από τον αντιδήμαρχο Θωμά Ηλιάδη ότι έγινε πρόταση σε διάφορες οικογένειες που ζητούν άδεια από τον δήμο για την κατάληψη του δρόμου, να τους δοθεί κάποιος δημοτικός χώρος, αλλά η απάντηση τους, έτσι όπως μας την μετέφερε ο αντιδήμαρχος, ήταν ότι οι κάτοικοι του Πούρναλικ, έμαθαν να κάνουν τους γάμους τους και να ηχορυπαίνουν βεβαίως, στους δρόμους της γειτονιάς τους.

Άρα τον λόγο πλέον έχουν οι εισαγγελικές αρχές της Ξάνθης και η αστυνομία.